Autor Economia
7 Setembre 2014 a 15:00

Banc Sabadell organitza la primera “hackathon”

L’objectiu és fomentar la innovació digital en el sector financer

Imatge del web de l'esdeveniment

Imatge del web de l’esdeveniment

El Banc Sabadell organitza, amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, la primera hackathon, que tindrà una durada de 33 hores i que es desenvoluparà a la Universitat Politècnica de Catalunya durant els dies 11 i 12 d’octubre. En aquest recinte s’hi reuniran un gran nombre de programadors amb l’objectiu d’inventar noves idees i creacions. El banc ha anomenat l’esdeveniment Instant Banking Hack Day.

El concepte de hackathon (paraula originària de combinar els conceptes “marató” i “hacker”), defineix una convocatòria, cada vegada més popular, que reuneix en un mateix recinte i durant poc temps, un elevat nombre de programadors amb l’objectiu de generar innovació i potenciar les idees que aportin noves funcions i prestacions, fent que millorin l’experiència digital dels clientes de les entitats financeres.

En aquesta primera edició, els participants treballaran en la creació de noves aplicacions web i mòbils que milloraran l’experiència dels usuaris en quatre àrees: mitjans de pagament, transformació del servei al client, Internet de les coses i serveis contextuals i predictius. També es presentarà de forma excepcional l’accés obert a l’API de serveis del banc, en un entorn realista on els participants se sentiran directament en un espai de proves calcat als serveis bancaris de l’entitat a Internet.

Cal recordar que les inscripcions són gratuïtes i es podran realitzar fins a les 12.00h del 26 de setembre a la web: www.ainstantbankinghackday.org. D’entre totes les candidatures rebudes, un jurat especialitzat seleccionarà els participants que es compondran en equips d’entre 2 i 5 persones.

L’equip guanyador serà premiat amb el desenvolupament del seu projecte, gaudirà d’un fast trackpel programa Bstartup 10 de Banc Sabadell i rebrà entrades per a la segona trobada internacional d’emprenedoria de 4YFN, organitzada per Mobile World Capital Barcelona. A més, comptarà amb 5.000 euros de beca pel desenvolupament del projecte a la incubadora Incubio, per tal d’accedir a informació privilegiada sobre empreses i llocs, i amb un curs de formació avançada en desenvolupament segur, impartit per Deloitte CyberSOC Academy, valorat en 2.500 euros.

Així mateix, es reconeixerà el projecte amb el millor desenvolupament tècnic, l’equip més innovador i creatiu i l’equip més jove. Tots ells rebran un fast track pel programa BStartup 10 de Banc Sabadell i altres premis vinculats a Incubio, Imagine Express, 4YFN, Deloitte CyberSOC Academy, Everis i Fundació Inlea.

L’esdeveniment comptarà amb la col·laboració de companyies globals top en el seu sector, com Deloitte, MasterCard i Telefónica, així com mestres de prestigi i reconeguts que acompanyaran el projecte. Entre altres hi haurà Xavier Verdaguer, fundador de l’Imagine Creativity Center a San Francisco; Genís Roca, president fundador de Roca Salvatella; Toni Rami, director d’Operacions de Kantox.com, i Jaume Gomà, director executiu d’Ulabox.com.

Switch to mobile version