Autor Societat
12 Setembre 2014 a 15:00

Avui s’estrena la primera edició de la Fira Gastrovallès

Promociona l’oferta gastronòmica del territori

Presentació de la Fira GastroVallès

Presentació de la Fira GastroVallès // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

Aquest vespre es posarà en marxa la Fira Gastrovallès, que s’estrena aquest any. La mostra, que inclourà la possibilitat de fer tasts i àpats a l’aire lliure, es presenta com una oportunitat per promocionar l’oferta gastronòmica de l’entorn més proper i com una eina per acostar els productes del territori als possibles consumidors. Gastrovallès compta amb una trentena d’expositors i es podrà visitar avui, a partir de les 7 del vespre; demà, de les 12 del migdia a les 12 de la nit; i diumenge, de les 12 del migdia a les 9 del vespre a la Fira de Sabadell.

Els expositors, majoritàriament de la comarca, oferiran al públic que visiti la Fira la possibilitat de fer tasts o de dinar o sopar al carrer. Per fer-ho, els visitants hauran de comprar al recinte firal talonaris amb vals bescanviables a les parades. Amb els tiquets, que tindran un cost d’entre 5 i 10 euros, es regalarà una copa de vidre de Fira Sabadell.

El tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, i el regidor de Comerç, Consum i Turisme, Carles Bosch, van presentar dilluns la mostra. Tots dos van posar de relleu la gran varietat d’expositors que hi participaran, i és que hi haurà parades de tot tipus: des de restaurants fins a pastisseries, passant per bodegues, xarcuteries, forns de pa o peixateries. Bosch va explicar que la majoria de les empreses que participaran a Gastrovallès “tenen presència al nostre entorn més immediat [Sabadell i la resta de la comarca] i un 75% hi tenen la seu”.

El regidor de Comerç, Consum i Turisme va explicar que han plantejat la fira com una “oferta familiar” i per això han inclòs activitats per als més petits al programa. En aquest sentit, s’ha reservat una zona del recinte per a jocs infantils i s’ha completat l’oferta d’oci amb l’activitat Gastroludoteca, que vol incentivar els nens i nenes de fins a 14 anys a participar a la cuina elaborant broquetes amb fruita banyades amb xocolata. L’Escola d’Hosteleria Vapor Llonch s’encarregarà de tirar endavant la proposta, que se celebrarà dissabte. Aquesta nit, mitja hora després de l’obertura, els visitants ja podran gaudir d’una primera activitat gratuïta: un tast guiat de vins Denominació d’Origen Catalunya.

Al seu torn, el tinent d’alcalde Ayuso va voler destacar el “retorn econòmic” que té per a Sabadell celebrar aquest tipus d’esdeveniments. Ayuso va assegurar que Gastrovallès és un exemple més de com s’està consolidant la Fira de Sabadell com a “espai de trobada de la ciutadania” i va explicar que actua com un pol d’atracció que va més enllà de la ciutat.

Switch to mobile version