Autor Economia
6 Setembre 2014 a 14:00

5.743 passatgers han passat per l’aeroport de Lleida aquest estiu

Suposa un increment del 72% respecte el 2013

Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

La nova ruta entre Lleida i Tel Aviv i l’augment de demanda en els vols amb destinació a les Balears han permès a l’aeroport de Lleida-Alguaire registrar un augment del 72% en el trànsit de passatgers aquest estiu. En total, 5.743 persones han passat per la terminal aèria entre els mesos de juny, juliol i agost.

Dues companyies han operat durant el període estival a la infraestructura lleidatana: Arkia i Airnostrum. La primera és l’aerolínia que aquest any ha posat en marxa els vols que connecten Lleida-Alguaire amb Tel Aviv, la capital d’Israel. Va començar a operar el 27 de juny i ha registrat un total de 1.662 passatgers. Airnostrum, en canvi, ha enllaçat la terra ferma amb les Illes Balears i ha aconseguit transportar un total de 4.081 usuaris.

L’agost va ser el mes amb més moviment a l’aeroport català: 3.172 persones van utilitzar la infraestructura aquell mes. El juliol també va registrar bona part dels viatgers i el juny, en canvi, va ser el període amb menys afluència de passatgers: només 746 van sortir o arribar a la terminal lleidatana.

Arkia ha confirmat que continuarà operant a l’aeroport de Lleida-Alguaire durant la temporada d’hivern. A partir del mes de gener, una vintena de vols s’enlairaran o aterraran a la pista de la terra ferma. Aquesta aerolínia és la segona d’Israel i mou anualment més d’un milió de passatgers. A Lleida, la companyia opera amb avions Embraer 190, amb capacitat per a 110 persones.

Switch to mobile version