Autor Sanitat
16 Setembre 2014 a 20:10

22 casos de legionel•losi a Sabadell

Han mort dues persones

Parc Taulí // Foto: Sergi Colomer

Parc Taulí // Foto: Sergi Colomer

La Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell investiguen l’origen de 22 casos de legionel·losis que s’han notificat durant els darrers dies al municipi de Sabadell.

Entre el 5 i el 14 de setembre totes les persones afectades han mostrat els símptomes. Es tracta de 12 homes i 10 dones amb edats entre els 45 i els 94 anys. Dos dels pacients, ambdós amb factors de risc predisposants i patologia de base prèvia important, han mort. Disset pacients continuen ingressats a planta a l’Hospital Parc Taulí (12), l’Hospital General de Catalunya (3) i a la Clínica del Vallès (2) i els altres 3 han estat donats d’alta.

Tot fa pensar que es tracta d’un brot comunitari actiu de legionel·losis amb una font de contagi propera als domicilis o als llocs freqüentats a Sabadell pels casos, atesa la concentració d’aquests en una mateixa àrea i l’inici de símptomes propers en el temps.

Tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental s’han iniciat el mateix dia que s’han notificat els casos. S’han dut a terme les corresponents inspeccions i recollida de mostres per a realitzar les analítiques que permetin averiguar-ne l’origen. Un cop recollida les mostres s’està duent a terme la neteja i desinfecció de xoc.

La Generalitat informa que:

– La legionel·losi es transmet per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols.

– La legionel·losi no es transmet de persona a persona.

– Es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques.

– Es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.

– Es poden ingerir els aliments rentats amb aigua.

Switch to mobile version