Autor Societat
5 Agost 2014 a 16:00

Una ciutadana de Santa Perpètua entrega un obús de la Guerra Civil sense detonar

Va ser enretirat pels TEDAX

Imatge de l'obús // Imatge cedida per l'Ajuntament de Santa Perpètua

Imatge de l’obús // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

Ahir a la tarda, una ciutadana va entregar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Santa Perpètua de la Mogoda un projectil de ferro rovellat, que havia conservat durant tots aquests anys el seu pare, i que havia decidit portar-lo per detonar-lo, donat que no tenia la certesa que fos segur conservar-lo a casa. Es tracta d’un obús de la guerra civil sense detonar, que feia 40 cm de llarg i 10 d’ample.

Els agents dels Mossos d’Esquadra, davant la possibilitat que l’artefacte mantingués la càrrega encara activa, van desallotjar la comissaria i van tallar el carrer per tal de marcar un perímetre de seguretat que permetia preservar l’entorn, amb la col·laboració de la Policia Local de Santa Perpètua.

Finalment, l’obús va ser enretirat per agents de la Unitat de Desactivació d’Artefactes Explosius (TEDAX).

Switch to mobile version