Autor Cultura
28 Agost 2014 a 14:00

Txarango visitarà Sabadell per la Festa Major

La música serà protagonista de les festes

Horizonte_2013_1039

Txarango // Imatge: Wikicommons

El grup català Txarango serà el plat fort musical de la Festa Major de Sabadell. La música serà un dels protagonistes destacats de les festes i molts altres grups de gèneres ben diversos ompliran els escenaris repartits per la ciutat. Txarango presentarà el seu nou disc el diumenge 7 de setembre a mitjanit, però el divendres ja hauran començat els espectacles amb altres propostes que variaran en funció de l’emplaçament.

La ronda de Ponent serà el primer escenari de les diverses propostes musicals que ompliran Sabadell de ritme al llarg de la Festa Major. Allà, el divendres 5 de setembre a dos quarts de 12 de la nit, començarà a sonar la música amb la Festa Flaixbac, que organitza el grup Flaix. Els teloners de la festa musical radiofònica –que barrejarà l’humor i el ritme- seran els Tribal Brothers, un dels grups de la Coordinadora de Músics de Sabadell. Començaran a tocar per escalfar motors una hora abans que pugin a l’escenari els locutors de la cadena de ràdio. L’endemà, a dos quarts de 12 de la nit, pujarà al mateix escenari el grup de versions Se atormenta una vecina.

Divendres la plaça de Sant Roc acollirà a les 11 de la nit el concert de Quico el Célio, el noi i el mut de Ferreries. Al mateix emplaçament hi tocaran, el dissabte, La Banda de Música de Sabadell. L’endemà el blues arribarà a l’escenari de la plaça amb la proposta de Mingo, Coloma, Simón Blues Express. Finalment, el dilluns a tres quarts de 8 del vespre, la música s’acomiadarà de Sant Roc amb el tradicional Concert de Corals, que enguany comptarà amb les corals Talia, Estrella Daurada i La Tresca.

El diumenge arribarà el plat fort del cap de setmana amb el popular Txarango. El grup portarà a Sabadell la seva nova gira, La Tempesta, amb què fa mesos que recorre els escenaris dels Països Catalans i Europa. Els artistes del circ de Txarango barrejaran temes del seu nou disc, Som Riu, amb altres de coneguts que els van llençar a la fama. El marc serà l’escenari de la ronda de Ponent i la música començarà a sonar a partir de les 12.

Aquestes no seran, però, les úniques propostes que ompliran de ritme els carrers i places de Sabadell. La Coordinadora de Músics de la ciutat organitzarà al pati del Casal Pere Quart diversos concerts. Divendres hi tocaran, a partir de dos quarts d’11, Leiden, El Sastre de Clark i Aritmética. L’endemà a la mateixa hora serà el torn de Meerkat Trops i Médisson, mentre que el diumenge faran vibrar el pati del casal Sothern Bastards i Amígdala.

En paral·lel, a la Plaça del Mercat, s’hi desenvoluparan altres propostes. Divendres a mitjanit hi tocaran els Elvis Tribute amb la col·laboració d’Al Sánchez & The Speed Way Runners. Dissabte, a les 11, D’Kantaka hi presentarà el seu nou projecte i l’endemà a la mateixa hora la plaça acollirà un estil ben diferent: les havaneres, que aniran a càrrec de Tela Marinera i Ultramar.

El pàrquing Creueta serà un altre dels escenaris a tenir en compte quant a les propostes musicals. A les tradicionals Barraques de Sabadell, organitzades per la Comissió de Festes Populars de Sabadell hi actuaran grups com Sra Tomasa, Pepet i Marieta, Bafalungo Sound, Tancat per defunció, Amaika, Lenin Güiroloco Jimenez y su orquestraElephant Step, a més de Punxa Discs i els grups finalistes del concurs Cebatrons.

 

Switch to mobile version