Autor Opinió
15 Agost 2014 a 12:30

Que bonic que és viure!

Dosi d’optimisme per contrastar amb tantes notícies de desgràcies

Foto: Flickr CC Llicència d'atribució, per Jose Ramírez

Foto: Flickr CC Llicència d’atribució, per Jose Ramírez

Ahir ens va deixar el meravellós actor que va aconseguir omplir d’il·lusió moltes infàncies. Però malgrat la il·lusió que despertava Peter Pa o el professor Keating del “Club dels poetes morts”, la trista forma en què va ser trobat Robin Williams a la seva casa fa que necessitem una dosi de motivació extra, igual que tantes notícies que omplen el telenotícies o la premsa, i que dificulten gaudir i confiar que les coses poden anar millor i es pot ser feliç mentrestant.

Que bonic que és viure! Així es titula una de les meves pel·lícules favorites, que com a molts de vosaltres sabreu, explica la història d’un home meravellós que, a la vora d’una crisi econòmica severa, es planteja el suïcidi. Un àngel se li presenta i li dóna l’oportunitat de veure com seria la vida de les persones que estima si ell mai hagués nascut, i aixó li fa adonar-se que la seva vida té molt més sentit del que ell creu. Aquesta preciosa pel·lícula protagonitzada per James Stewart és un cant a la vida, a l’alegria d’estar vius ni que sigui per aquestes petites coses; petites grans coses com l’amor dels nostres, el compartir petites il·lusions, el lluitar i créixer en l’adversitat…

Ford deia que “tant si creus que pots, com si creus que no pots, en tots dos casos tens raó”. I Einstein deia que hi ha dos tipus de persones, les que decideixen viure en un univers hostil, i les que decideixen viure en un univers amigable. Al final la vida et donarà d’allò que rebi de tu. El Filòsof Ciceró ja ho va expressar fa molts segles: “ut sementem feceris, ita metes”, és a dir, “cadascun recull el que sembra”.

La vida és rica si tens ulls per veure tota la seva riquesa; tots els regals que et brinda tots els dies… Què bonic és viure quan creiem que ho és i donem les gràcies! Quan centrem les nostres energies en gaudir, compartir, estimar, créixer i ser feliços.

Beatriz Ariza Rossy

www.filocoaching.com

Filòsofa, coach i escriptora santcugatenca

Switch to mobile version