Autor Societat
15 Agost 2014 a 20:00

Protecció Civil posa en Prealerta el Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses en les properes hores al Vallès Occidental

En les properes hores les pluges intenses podran afectar entre d’altres al Vallès Occidental

temps

Foto. Paquita Vallbé

En les properes hores les pluges intenses podran afectar entre d’altres al Vallès Occidental i per aixó demana prudència en la pràctica d’activitats de lleure a l’aire lliure a les zones afectades per les pluges i recorda que cal extremar la precaució en la mobilitat a la zona on descarregui amb intensitat, modereu la velocitat i augmenteu la distància de seguretat. Si la pluja us sorprèn a la platja o piscina, convé que sortiu de l’aigua i us eixugueu, atès que no es descarta que els xàfecs puguin anar acompanyats localment de tempesta. Les pluges podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts.
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT davant l’observant de pluges intenses del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i que afectaran durant properes hores sobretot les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Maresme i Vallès Occidental. També podrà descarregar amb força, però amb menys probabilitat, al Vallès Oriental i Alt i Baix Penedès. Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal extremar la precaució en la mobilitat a la zona on descarregui amb intensitat, modereu la velocitat i augmenteu la distància de seguretat. Si la pluja us sorprèn a la platja o piscina, convé que sortiu de l’aigua i us eixugueu, atès que no es descarta que els xàfecs puguin anar acompanyats localment de tempesta.

També es recomana que eviteu acostar-vos a lleres, rius i guals a les zones afectades pel risc de fortes pluges

Switch to mobile version