Autor Societat
29 Agost 2014 a 12:00

Protecció Civil posa en Prealerta el Pla INUNCAT

Per risc de pluges intenses al llarg del dia

Temps

Tempestes // Foto: Paquita Vallbé

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat la Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya, INUNCAT, ateses les previsions de pluja que poden ser localment intenses per al dia d’avui.
Tot i que de moment no s’ha declarat l’alerta del Pla, Protecció Civil demana que s’extremi la precaució en la mobilitat, coincidint amb l’inici del cap de setmana. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), des de les 8h i fins les 20h, es podria superar el llindar d’intensitat de 20l /m2 en 30 minuts, especialment al vessant sud del Pirineu, la Catalunya Central i el Prelitoral. Aquesta matinada ja hi ha hagut alguns ruixats a la zona del Vallès Occidental. Les precipitacions podrien anar localment acompanyades de calamarsa i tempesta.
Al llarg del matí es preveuen ruixats irregulars i dispersos, que es complicaran de cara a la tarda, quan els nuclis convectius que es formin podran ser estàtics i descarregar en el mateix lloc durant molta estona.
Atès que comença el cap de setmana, des de Protecció Civil de la Generalitat es demana extremar les precaucions, especialment en la mobilitat, en aquells indrets on hi hagi pluges intenses, i es recorda la necessitat de seguir les indicacions del Servei Català de Trànsit.
Si ens trobem a la platja o la piscina i ens veiem sorpresos per la pluja, convé sortir de l’aigua i eixugar-se, ja que els xàfecs poden anar acompanyats localment de tempesta. També es recomana mantenir-se informat de l’evolució de les pluges i adaptar les activitats de muntanya i de lleure a la situació meteorològica, així com evitar acostar-se a lleres, rius i guals en zones afectades pel risc de pluges fortes. També s’aconsella comprovar que duem la bateria del mòbil ben carregada, per si ens trobem en alguna situació en què haguem de demanar ajuda.
Switch to mobile version