Autor Política
31 Agost 2014 a 13:00

Proposta de resolució sobre el conflicte a Gaza

Aprovada per la Junta de Portaveus

Ajuntament de Sabadell

Foto: Sergi Colomer

La Junta de Portaveus va aprovar ahir al matí per majoria, una proposta de resolució sobre el conflicte a Gaza a proposta dels grups municipals del PSC, ICV, EUiA i ES.

Aquesta moció va ser aprovada amb els vots favorables del PSC, ES, ICV, EUiA; l’abstenció de CiU, i el vot en contra del PP.

La proposta, en primer lloc, condemna els atacs que està duent a terme l’estat d’Israel contra la Franja de Gaza sota el nom militar de “Margen Protector”, a partir dels quals s’estan destruint les ciutats i els pobles, s’han comptabilitzats centenars de morts, causen dolo i l’èxode a la població civil de Gaza.

En segon lloc, demana l’alto al foc immediat, així com també dels atacs sobre la població de Gaza. Seguidament proposa sumar-se des de l’Ajuntament de Sabadell a la campanya d’ajuda d’emergència per pal·liar la situació de Gaza del Fons Català de Cooperació per cobrir les urgències humanitàries.

En quart lloc, proposar instar les Nacions Unides i la Unió Europea perquè es posicionin amb decisió en aquest conflicte, demanar l’inici immediat de les negociacions per tornar al diàleg i acabar amb la violència, tal com exigeix el compliment de les resolucions de les Nacions Unides en relació a l’ocupació de Palestina i dels convenis de Ginebra, així com també respecte als drets humans, i finalment una sortida de bloqueig de Gaza.

En cinquè lloc sol·liciten instar al Govern Espanyol i a la Unió Europea a fer els esforços diplomàtics necessaris, així com estudiar les possibles sancions per representar l’aspiració dels ciutadans europeus per veure la pau definitivament assentada a l’Orient Mitjà. Una pau justa i duradora que posi fi a la ocupació i al conflicte d’Israel i Palestina, permetent una vida digna als palestins.

El darrer punt proposa donar trasllat d’aquests acords al Comitè Nacional d’UNRWA a Espanya, a l’Oficina de Nacions Unides a Espanya, a l’Oficina de la Unió Europea a Espanya, als Consolats pertinents i al Ministeri d’Afers Exteriors.

Switch to mobile version