Autor Waterpolo
30 Agost 2014 a 11:30

Mundial Juvenil de waterpolo femení: Espanya cau davant Hongria (10-11)

Lluitaran per la cinquena plaça

Les jugadores reben instruccions // Foto: Quintín García

Les jugadores reben instruccions // Foto: Quintín García

La selecció espanyola juvenil de waterpolo femení va disputar ahir al vespre el partit corresponent als quarts de final del Mundial Juvenil de waterpolo que s’està disputant a Madrid. El conjunt espanyol va caure davant Hongria, amb un resultat molt ajustat (10-11).

Les hongareses van obrir el marcador amb un gol als quinze segons, per part de Brigitta Hovarth, que la capitana i jugadora del CN Sabadell, Judith Forca, va igualar al cap de poca estona. Des d’aleshores, Hongria va dominar el partit amb claredat, foredant la porteria d’Ana Sabugal fins a cinc vegades, amb dos gols de Greta Gurisatti, dos més de Dorottya Szilagyi, i un de Szonja Kuna, deixant el primer parcial amb un resultat d’1 a 6. Només començar el segon quart, les hongareses van tornar a marcar per col·locar l’1 a 7. Espanya, per mitjà de Judith Forca i Irene González, va tornar a entrar en el partit, però Hongria no va perdonar i, amb un penal Gurisatti marcava el 8-3 amb el qual es va arribar al descans.

En la segona part, el conjunt espanyol va sortir amb energies renovades i amb ganes de remuntar el partit el més aviat possible. Un canvi d’estratègia en la defensa hongaresa va permetre que Espanya generés més ocasions, i així Hana Vilanova va marcar el 4-8, tot i que no va trigar massa en respondre Hongria amb un gol de Kuna (4-9). Les espanyoles, però, sense rendir-se, van marcar un parcial de 5 a 1 amb dos gols d’Irene González, un de la jugadora del CN Sabadell, Judith Forca, un altre d’Anna Gual i un altre d’Amanda Triviño, posant-se, així, a només un gol de les seves rivals (9-10).

En el darrer quart, que es va viure amb molta emoció, atès que la selecció absoluta de waterpolo femení es trobava presenciant el partit a les grades, la també jugadora del CN Sabadell, Marina Cordobés, va anotar el gol de l’empat aprofitant una superioritat després de l’expulsió de dues jugadores hongareses. L’alegria que es va desfermar entre el públic va durar ben poc: Greta Gurisatti, poc més de 10 segons després del gol d’Espanya, tornava a posar en avantatge el seu conjunt. Restaven només sis minuts i Espanya va tenir ocasions, que no va saber aprofitar, com ara una superioritat i un penal, fallat per Judith Forca. La mateixa Judith es va jugar un llançament a les acaballes del partit, però la pilota no va voler entrar, i així es va arribar al final. Una derrota que deixa sense opció a medalla la selecció espanyola juvenil femenina, que lluitarà, en un partit que es jugarà avui, per la cinquena plaça.

Fotografia de Quintín Garcia. (Waterpolo FotosNatación Fotos i Sincro Fotos)

Switch to mobile version