Autor Entitats
15 Agost 2014 a 10:00

L’SCT demana extrema precaució durant el 15 d’agost

Sobretot en trajectes curts i vies secundàries

logo servei català de transit SCT

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, va demanar ahir a tots als conductors extrema prudència a les carreteres amb motiu de les festivitats del 15 d’agost. En aquestes dates acostuma a haver-hi un elevat nombre de desplaçaments per vies secundàries i locals pel que cal mantenir la màxima atenció al volant i vigilar en els trajectes curts i vies conegudes, ja que poden ser les més perilloses.

Isern va recordar que “l’any passat al pont de quatre dies del 15 d’agost es van registrar 10 morts a la xarxa viària catalana”, bàsicament provocats per col·lisions frontals i sortides de vies en carreteres convencionals. Isern també va demanar “no abaixar la guàrdia el que resta d’estiu i durant el retorn de les vacances per evitar un repunt de la sinistralitat com va succeir l’agost de 2013, quan hi va haver un total de 21 morts”.

Segons les explicacions del director de l’SCT en el que portem del mes d’agost han mort a les carreteres catalanes 7 persones en 4 accidents mortals en la zona interurbana, 3 més que l’any passat en el mateix període.

Isern també va recordar que “el sinistre mortal de més gravetat enguany va passar precisament el dissabte 9 d’agost a l’AP-7 a Vinyols i els Arcs (Baix Camp), una sortida de via d’un turisme per la qual tres joves de nacionalitat francesa van morir i dos més van resultat ferits lleus”. En aquesta línia Isern es va mostrar preocupat pel fet que els conductors estrangers abaixin la guàrdia en la xarxa viaria catalana. En el que portem d’any hi ha hagut 13 víctimes mortals de nacionalitat estrangera a les carreteres catalanes.

Joan Josep Isern, va aprofitar per remarcar la necessitat de l’ús del cinturó de seguretat així com del casc en el cas conduir motocicletes, ciclomotors o bicicletes en ciutat. També va insistir en què la ingesta d’alcohol o d’altres substàncies estupefaents “és incompatible amb la conducció”, i que “per evitar qualsevol distracció i garantir un conductor en condicions i atent a la carretera, cal recórrer a la figura del copilot sempre que es vagi acompanyat”. L’intendent cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, Vicenç Gasulla també va fer aportacions en aquesta direcció afirmant que els sistemes de seguretat passiva, com ara el cinturó de seguretat, contribueixen “a minimitzar les lesions que es puguin ocasions entre els mateixos ocupants”.

El director de l’SCT també va aprofitar per recordar que les mesures adoptades per l’SCT i els Mossos d’Esquadra per tal de combatre la sinistralitat viària a l’estiu continuen completament vigents. Tant la campanya informativa a través de controls preventius i informatius de la velocitat als panells de missatgeria variable de diverses carreteres catalanes; la publicació de consells viaris als mateixos panells, com a mòbils i fixos reforçats en anglès; dispositius especials dels Mossos d’Esquadra durant el mes d’agost, especialment durant la festivitat del 15 d’agost en el qual es mobilitzaran un total de 1.338 agents que faran 1.016 controls; i finalment, fins al 15 d’agost el dispositiu “Pas de l’Estret” per garantir la seguretat viària dels viatgers que es desplacen cap al nord d’Àfrica.

En relació a la mobilitat de l’operació retorn, la SCT va anunciar que es podran registrar retencions a les vies de tornada de la Costa Daurada (N-340), i de la Costa Brava (C-31 i C-65), així com també d’accés a l’àrea metropolitana de Barcelona. Per això l’SCT recomana avançar el retorn i evitar concentracions el 31 d’agost a la tarda. A aquesta mobilitat cal afegir-hi els 35.000 vehicles que es desplaçaran per l’autopista AP-7 fins a creuar la frontera cap a França.

L’SCT va informar que es disposarà de diverses mesures especials de circulació, ordenació, i regulació a la xarxa viaria catalana per tal de minimitzar congestions:

  • C-65 a Cassà de la Selva (inversió prioritats a les rotondes)
  • C-31 a rotondes la Nàutica i les Ovelles (inversió prioritats a les rotondes)
  • AP-7   Sud a Sant Celoni – La Roca (carril en sentit contrari)
  • C-32   Sud a Arenys – Vilassar (carril en sentit contrari)
  • C-32   Sud a Vilassar – Montgat  (carril en sentit contrari)
  • AP-7   Nord   a Vilafranca – Martorell (carril en sentit contrari)
  • C-32   Nord   a Garraf – L’Hospitalet (carril en sentit contrari)
Switch to mobile version