Autor Economia
20 Agost 2014 a 15:00

L’atur puja una dècima al juliol a Sant Quirze del Vallès

Es deu a la finalització dels contractes temporals

atur

Imatge del web de l’Ajuntament de Sant Quirze

L’atur ha pujat un 0’13% aquest juliol a Sant Quirze del Vallès. L’augment percentual es tradueix en 12 persones que han perdut la feina a l’acabar el mes, de manera que la xifra total de desocupats a la vila se situa ara en 1.046, un 10’13% del total de la població activa. Aquest lleuger increment de l’atur es deu fonamentalment a la finalització dels contractes temporals per als primers mesos d’estiu.

La dada ha trencat amb una disminució de la taxa de desocupats que s’havia prolongat consecutivament durant deu mesos. Segons l’Ajuntament, però, si bé la dada no és positiva, la consideren “esperable”, ja que és un comportament del mercat de treball que es produeix cada any per aquestes dates i que molt probablement també es repetirà a finals d’agost: els contractes temporals per a l’estiu finalitzen i l’atur experimenta un increment.

L’augment de desocupats al municipi ha afectat especialment a les dones, que tenen feines temporals en major proporció que els homes. En concret, 30 dones van perdre la feina durant el mes de juliol a Sant Quirze, mentre que, a l’altre sexe, l’atur va disminuir en 18 persones. Malgrat el repunt registrat aquest mes, la vila vallesana segueix tenint una xifra d’aturats molt per sota de la mitjana i és el tercer municipi de la comarca amb menys desocupats.

 

Switch to mobile version