Autor Cultura
30 Agost 2014 a 15:00

L’alcaldessa de Sant Quirze dóna la benvinguda a la Festa Major

Es va presentar la cançó de Festa Major

Benvinguda a la Festa Major de Sant Quirze // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Quirze

Benvinguda a la Festa Major de Sant Quirze // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Quirze

El passat dijous, 28 d’agost, l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi i Mas, va donar la benvinguda a la Festa Major, en el marc de la recepció institucional que es va celebrar a la Masia de Can Barra. L’alcaldessa va reflexionar sobre l’actualitat nacional i local, centrant el seu discurs en les dificultats que actualment travessa la societat i el què això implica a nivell social: “allò que ahir era posible, avui ni parlar-ne. Allò que ahir era bo, avui és dolent. Allò que ahir era intocable, avui entre tots ho fem caure. Allò que ahir era positiu, avui és negatiu. Allò o aquell que ahir era un referent, avui ja no ho és. Feu una repassada a les notícies d’aquest estiu i segurament estareu d’acord amb mi”.

L’alcaldessa va aprofitar, també, per mirar enrere i recordar les grans inversions que s’havien pogut desenvolupar tant a nivell local com nacional, i reflexionava sobre les dificultats que planteja actualment: “tots sabem que hi ha famílies que estan perdent dia rere dia les seves propietats i, sovint, les seves il·lusions vitals. En canvi, els bancs i les caixes, salvats amb diner públic, comencen a anunciar nous resultats milionaris. I això no és just“, i afegia: “El país, s’ha mobilitzat socialment, en hem mobilitzat per dir prou. Per dir prou a nivell nacional, a nivell de comunitat, a nivell de col·lectiu que vol decidir per si mateix què vol ser de gran. Catalunya, els catalans i les catalanes, seran, serem, allò que decidim lliurament”. En referència a les cites electorals d’enguany, va expressar: “Al maig proper, la ciutadania posarà les notes. I és sobirana. Espero que cada moment sigui vist i valorat amb l’òptica que pertoca. Nacional quan sigui decisió de país, local quan toqui valorar la feina feta al poble”. No va mancar la referència a les limitacions que el govern de l’Estat ha posat a les administracions locals: “els propers mesos hi haurà obres i moviment perquè ara és quan es poden fer, quan tenim el finançament, via subvenció o recursos propis, perquè disposem dels projectes i perquè abans tots els ajuntaments, hem estat pràcticament intervinguts des del govern de l’Estat amb lleis, limitacions i controls, que fins i tot posen en dubte la nostra existència com a municipi”.

Fet aquest anàlisi, Mundi va encoratjar els quirzetencs a continuar treballant per fer front als reptes que es plantegen: “Ens espera un curs ben complex i, de ben segur, ben sorprenent. Però també il·lusionant. I tenim molts reptes al davant. A nivell de país, dues dates: l’11 del 9 i el 9 de l’11. I després, independentment d’allò que passi, molta feina per fer. Molta feina per construir. Molta feina per ser”. L’alcaldessa va acabar el seu discurs amb una primícia: l’inici dels treballs en un nou projecte que complementarà l’escola municipal de música Can Barra, convertinr-lo en un centre de creació i producció musical, i que convertirà diverses aules en locals d’assaig.

Per acabar la recepció institucional, es va presentar la cançó de Festa Major, composada per un bon nombre de músics i grups de Sant Quirze, i que es pot escoltar en aquest enllaç.

Switch to mobile version