Autor Societat
8 Agost 2014 a 16:00

La fruita i l’aigua, la millor opció per a hidratar-se

Ho recomana un decàleg de Salut Pública

La fruita, la millor opció per hidratar-se

La fruita, la millor opció per hidratar-se // Foto: Marta Casas

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), organisme que depèn de la conselleria de Salut, va publicar dimecres un decàleg d’alimentació que té per objectiu orientar els consumidors en la tria de productes de cara als mesos d’estiu.

El document, que es desenvolupa al llarg de deu punts, recorda els hàbits saludables que es poden reforçar durant les setmanes de més calor. Recomana implicar els nens en la tria d’aliments i destaca, especialment, quins són els més convenients per afrontar les elevades temperatures. En aquest sentit aconsella prendre fruita.

A més, recorda que en mesos d’estiu és important mantenir-se hidrats i recomana que, per fer-ho, es consumeixi aigua. Desaconsella específicament les begudes ensucrades perquè considera que s’han d’ingerir només de manera ocasional.

El decàleg fa incidència en la necessitat de ser responsables a l’hora d’omplir el cistell. Demana als consumidors que prioritzin els aliments frescos i de proximitat, així com incrementar el consum dels productes de temporada. Recomana especialment incrementar la compra de llegums, que consideren un aliment ric nutritivament, i la d’oli d’oliva, especialment si és extra.

Switch to mobile version