Autor Cultura
28 Agost 2014 a 09:00

La Festa Major de Ripollet tindrà dues exposicions de Cerdanyola

“En blanc” i cartells d’America Sánchez

L'exposició "En blanc" i el recull de cartells d'America Sánchez seran presents al Centre Cultural de Ripollet durant la Festa Major del municipi // Imatge cedida per l'Ajuntament de Cerdanyola

L’exposició “En blanc” i el recull de cartells d’America Sánchez seran presents al Centre Cultural de Ripollet durant la Festa Major del municipi // Imatge cedida per l’Ajuntament de Cerdanyola

L’exposició “En blanc”, composada per les creacions dels alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu, i la mostra de treballs d’America Sánchez, allotjats al Museu d’Art de Cerdanyola, es podran veure al Centre Cultural de Ripollet durant la Festa Major del municipi.

“En blanc” és una selecció dels treballs dels alumnes dels Tallers de l’Escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu de Cerdanyola exposats durant el final de curs 2013-2014. El títol de l’exposició es deu a que el color blanc va ser el tema conjunt dels diversos tallers que s’ofereixen a l’Ateneu. A partir d’aquest color es va aprofundir en els temes o moviments artístics al llarg de la història.

L’exposició d’America Sánchez, nascut a Buenos Aires l’any 1939, recull una de les èpoques més prolífiques de l’artista, amb un repertori iconogràfic pletòric i sorprenent. Sánchez, un dels dissenyadors més prestigiosos del panorama català, va dissenyar el cartell del Festival de Blues del 2011, i en aquesta exposició, a partir de centenars de documents, fotografies, i retalls de revistes, es troba amb la seva veritable escènica, amb al·lusions a la seva mare o a la seva pròpia trajectòria personal, però també recuperant un sistema de treball manual.

En relació amb aquestes exposicions, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Montserrat Montiel, es mostra satisfeta per la col·laboració entre els municipis veïns. Destaca els valors de totes dues exposicions, i aprofitant que s’instal·len al mateix equipament, Montiel recomana als visitants que “les faci dialogar entre elles, tot delectant-se del que ens dóna el món de l’art en les seves diverses facetes”.

Montiel espera que la col·laboració establerta amb Ripollet augmenti i es produeixin més intercanvis que permetin a la ciutadania gaudir de l’art, i de les produccions culturals d’arreu.

Ambdues exposicions es presentaran el divendres 28 d’agost al Centre Cultura de Ripollet, situat a la Rambla de Sant Jordi. La mostra d’America Sánchez començarà a les 18.30h, i es quedarà fins al 25 de setembre, pel què fa a l’exposició “En blanc” s’iniciarà a les 19h i es podrà veure a Ripollet fins al 29 de setembre.

Switch to mobile version