Autor Waterpolo
28 Agost 2014 a 11:00

Espanya, a quarts de final del Mundial Juvenil de Waterpolo femení

La capitana Judith Forca anota 6 gols

La selecció espanyola s'estalvia els vuitens de final // Foto: Quintín García

La selecció espanyola s’estalvia els vuitens de final // Foto: Quintín García

Xina 4 – 16 Espanya

Xina: Xueying Wang, Ying Zhai, Yanan Bi, Chenying Li, Xiaohan Mei, Yiwen Lu, Jung Zhang, Jing Zhang, Jing Yan, Dunhan Xiong, Yini Cai, Huan Wang, Jingying Wu

Espanya: Ana Sabugal, Paula Crespi, Anna Gual, Carla Abellán, Carla Toha, Irene González, Marina Cordobés, Hana Vilanova, Judith Forca, Amanda Triviño, Marta Mota, Julia Tazueco, Inmaculada Bello.

La selecció espanyola juvenil femenina de waterpolo va aconseguir ahir el passi als quarts de final del Mundial Juvenil, gràcies a un gol d’Irene González a 41 segons del final. Les espanyoles necessitaven un avantatge de 12 gols per aconseguir passar directament a quarts, i evitar haver de disputar el partit de vuitens, cosa que li tocarà fer a Holanda, avui, davant d’Austràlia.

Les jugadores espanyoles van començar el partit amb molta intensitat, sabedores del què s’hi jugaven, amb un joc molt ofensiu i molta concentració en la defensa. Els primers gols van arribar aviat, però després del 0-4 inicial, la Xina va començar a augmentar les ajudes defensives i a moure la pilota més ràpid en l’atac, fins que van aconseguir escurçar distàncies amb un gol de Jing Zhang. Les espanyoles, però, van comença el segon quart marcant l’1-5 per mitjà d’Amanda Triviño, i tot seguit Judith Forca, capitana de l’equip i jugadora del CN Sabadell, aprofitant una badada de la seva marcadora, va posar l’1 a 6. Tots dos equips van pujar el llistó en defensa i en atac, cosa que va provocar un penal i l’expulsió de Paula Crespi, i una doble expulsió que va aprofitar Marina Cordobés, una altra jugadora del CN Sabadell per marcar, després de dos gols seguits de la selecció de la Xina. A partir d’aquí, parcial de 0-3 per l’equip espanyol, i s’arribava al descans amb un còmode 3-9.

Només 15 segons després de la represa, l’àrbitre va assenyalar un penal que va transformar Judith Forca, però després del gol, Dunhan Xiong va aconseguir marcar aprofitant una mala defensa espanyola. Però la capitana, Judith Forca, va obrir, amb el seu cinquè gol del partit, un parcial de 0-4, amb el què acabaria el tercer període, deixant l’equip espanyol a només dos gols de l’objectiu de l’avantatge de 12 (4-14). Novament Judith Forca va marcar el 4-15 a només 25 segons de l’inici del quart quart, provocant l’eufòria entre l’afició i les jugadores espanyoles. Les xineses es trobaven perdudes, i sense aconseguir marcar des de l’inici del tercer període, però Espanya començava, també, a sentir la pressió per marcar el gol definitiu. Finalment, va ser Irene González qui, quan només faltaven 41 segons pel final del partit, va mirar porteria i, en veure la portera xinesa una mica avançada, va llançar una vaselina que va entrar pel pal llarg. Irene González havia fallat tres llançaments similars durant el xoc, però el gol que va donar la classificació directa Espanya no el va fallar. A cinc segons del final, Ana Sabugal va aturar un llançament de les xineses, que aprofitaven la superioritat numèrica per l’expulsió de Paula Cespi a 26 segons del final, per atacar. Amb aquesta acció acabava el partit, i es desfermava l’alegria entre l’afició i les jugadores espanyoles, que disputarà el proper partit el divendres, davant del guanyador del Japó – Hongria a les 19.30h.

Espanya prepararà demà el partit de quarts de final mentre a la M-86 es disputa la jornada de vuitens, que ha començat avui a les 9 del matí.

Switch to mobile version