Autor Societat
4 Agost 2014 a 10:15

Es tanca l’Alerta del Pla INUNCAT després de l’episodi de pluges de dissabte

El telèfon d’emergències va rebre 400 trucades

Des del camp d'hípica Can Caldés (camps, Torre Cendrera)

Des del camp d’hípica Can Caldés (camps, Torre Cendrera) // Foto: Tino Rubio

Dissabte, durant tot l’episodi de pluges, el telèfon 112 Catalunya va rebre 400 trucades, totes relacionades amb l’episodi de pluges. De totes aquestes, per comarques, en destaquen les 192 del Baix Llobregat, 41 de l’Alt Empordà, 33 de l’Alt Penedès, 30 de la Conca de Barberà, 21 del Baix Penedès i 15 del Vallès Occidental, entre d’altres. Per municipis: Sant Boi de Llobregat 77, Cornellà de Llobregat 48, Sant Martí Sarroca 27; Llançà 25, Sant Joan Despí 22, El Montmell 21, Sant Andreu de la Barca 20, Monistrol de Montserrat 11 i Reus 11.
De tots els avisos, 57 van ser derivats als Bombers de la Generalitat: 24 a Girona, 22 a la regió Metropolitana Sud, 16 a Tarragona, 9 a la Metropolitana Nord, 6 a Lleida, 5 a la Centre, 2 a les Terres de l’Ebre; la majoria d’elles per inundacions i per realitzar neteges a la calçada.
Durant la tarda hi va haver fortes tempestes, per la qual cosa Protecció Civil de la Generalitat va emetre una Prealerta del pla d’emergències en el transport de viatgers per ferrocarril FERROCAT, ja que es va haver de tallar la circulació de trens de les línies de rodalies R4 i R8, per l’acumulació d’aigua entre Martorell i Castellbisbal, entre les 17.00h i les 17.44h.
Les pluges de dissabte van deixar registres importants de precipitació, com els 31,4 l/m2 en 30 minuts de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), els 36,6l/m2 en 30 minuts, dels quals 29,7 van caure en 10 minuts i 4,3 en un minut a Espolla, a l’Alt Empordà, o els 28,1 l/m2 en 30 minuts, dels quals 2,2 es van recollir en un minut, a Castellbisbal (Vallès Occidental).
Durant la matinada les pluges van anar minvant de manera progressiva, normalitzant-se el cabal dels rius. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) va estar en contacte durant tot el dissabte amb les diverses activitats de lleure, i en algun cas, sense tractar-se d’una situació de risc directe, alguna activitat va haver de buscar un lloc on aixoplugar-se per passar la nit. Totes les activitats estan regulades per la Direcció General de Joventut, i a través d’aquest control el CECAT té a l’abast totes les dades de la ubicació i el telèfon per tenir un contacte directe amb els responsables.
Switch to mobile version