Autor Societat
15 Agost 2014 a 11:00

Els embassaments de les conques laminen 25 avingudes durant el 2013

Així es minimitzen riscos aigua avall

Imatge cedida per l'ACA

Cabal alliberat des de la presa de Sau (Osona) // Imatge cedida per l’ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua ha gestionat els embassaments de les conques internes fent un total de 25 avingudes durant l’any passat, fet que ha minimitzat el risc per inundació aigua avall de cada presa.

Les avingudes més destacades, tot i que no van arribar a generar cap mal, es van laminar des de l’embassament de Sau (353m3/s), Boadella (249m3/s) i Baells (854m3/s).

Els embassaments, a més d’emmagatzemar aigua per a satisfer les diferents demandes, també s’encarreguen de contenir les aportacions que arriben des de capçalera i reduir riscos com pluges intenses, minimitzant afectacions aigua avall. És per això que les decisions que es prenen al respecte tenen en compte diversos indicadors, com el nivell de reserves de l’embassament, el cabal d’entrada i les previsions meteorològiques del moment.

Switch to mobile version