Autor Societat
26 Agost 2014 a 13:00

Detingut un pedòfil que actuava a través de les xarxes socials

Va agredir sexualment una víctima al Vallès Occidental

El jutge va decretar llibertat amb càrrecs // Imatge cedida pels Mossos d'Esquadra

El jutge va decretar llibertat amb càrrecs // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell van detenir el passat 19 d’agost un noi de Barcelona, de 25 anys, per una presumpta agressió sexual amb penetració a una persona, major d’edat i amb una disminució psíquica a la qual havia conegut a través d’internet. La Unitat Central de Delictes Informàtics ha confirmat que el detingut contactava amb menors d’edat a través de les xarxes, i n’obtenia fotografies o vídeos de contingut sexual un cop s’havia guanyat la seva confiança. Les fotografies li servien per amenaçar les víctimes amb fer-ne difusió si es negaven a facilitar-li més imatges.

Una noia menor va denunciar els fets als Mossos d’Esquadra quan l’agressor va demanar-li una trobada sexual, amenaçant amb difondre el contingut de les imatges de les què disposava, on apareixia ella nua, si no hi accedia. Un cop detingut el pedòfil, els investigadors van accedir al seu ordinador i van identificar fins a tres víctimes menors, però el nombre es pot incrementar en els propers dies. L’agressor tenia donats d’alta 35 perfils en diverses xarxes socials, amb els seus correus electrònics corresponents. Després de declarar en seu judicial, el Jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

Per tal d’evitar aquests casos, i ajudar els menors a detectar aquestes activitats, els Mossos d’Esquadra realitzen xerrades als centres educatius del país, tant a primària com a secundària. Així, proporcionen als menors d’edat eines i coneixements que contribueixin a evitar conductes que els posin en risc a internet i les xarxes socials.

Switch to mobile version