Autor Cinema, teatre i televisió
12 Agost 2014 a 17:30

Crítica cinematogràfica: Fast & Furious 6

Cotxes, atracar bancs, retrobaments,….

fast

ACCIÓ. EE.UU. Estrena: 2013. Dirigida per: Jutin Lin.  Repartiment: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne “The Rock” Johnson, Gina Carano, Michelle Rodriguez. Duració: 130 min

Després que Dom i Brian robessin a un famós mafiós i aconseguissin escapar de la llei, comencen a viure les seves vides amb la seves famílies. Hobbs, per altra banda, va al darrera d’una banda de conductors mercenaris on Letty, la ex parella de Dom la qual es creia morta, hi és partícip. Hobbs es veu obligat a demanar a Dom que reuneixi el seu equip per parar els meus a la banda.

Sisena entrega de la saga de cotxes tunejats que combina els vehicles, la velocitat i la competició amb una història més elaborada que les anteriors pel·lícules. Per contra, aquest afegit ha fet que aquesta entrega perdi l’essència de la saga, on el punt principal son els cotxes i les competicions de carrer.

A l’igual que a les dues últimes entregues, la recerca de beneficis a fet que la el tema central de la saga s’oblidés i donés com a resultat pel·lícules quotidianes on tot es previsible. Un exemple clar és la necessitat de rescatar un personatge de la primera pel·lícula (Letty), recurs usat en moments excepcionals per cridar l’atenció de l’espectador i així poder donar-li una continuïtat a la història.

Seguint amb el fil argumental, podem dir que el guió no està molt elaborat degut a que a les pel·lícules d’acció el que predomina és la imatge, no pas el diàleg. Es per això que la falta de paraules és complementada amb imatges impactants de persecucions, un gran punt a favor del film. Referent a la imatge podem afirmar que Stephen F. Windon (director de fotografia) ha fet un gran treball, ja que totes les escenes estan ben cuidades i amb la il·luminació correcte.

Tots els actors i actrius tenen el perfil perfecte pels papers que realitzen: homes forts i dones primes i altes, perfils típics del món del tuning. Referent als seus nivells interpretatius podem distingir actors que saben portar el seu paper, com és el cas de Vin Diesel i Paul Walker i altres com Elsa Pataky i Michelle Rodríguez, on les seves interpretacions es veuen més forçades.

El film, a part de ser recordat per escenes espectaculars, també serà recordat per ser l’últim de la saga que el malauradament desaparegut Paul Walker va fer. A la següent entrega de la pel·lícula hi faltarà el tàndem perfecte que Diesel-Walker eren.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version