Autor Societat
13 Juliol 2014 a 14:30

Un de cada quatre vehicles a Catalunya necessita assistència mecànica anualment

Girona la demarcació més destacada

Imatge cedida pel RACC

Imatge cedida pel RACC

El RACC ha estudiat enguany les característiques de les assistències en carretera, fet que permet veure quines són les avaries més freqüents dels automòbils catalans. Per extreure conclusions i recomanacions, la Direcció d’Assistència Mecànica ha analitzat el comportament del parc automobilístic català, a partir d’una mostra de gairebé 300.000 assistències gestionades durant el 2013.

Cada any a Espanya es produeixen 4,4 milions d’assistències mecàniques, de les quals 1.075.502 tenen lloc a CatalunyaGirona és la demarcació catalana amb més assistències mecàniques després de Barcelona, on un total del 64,9% correspon a vehicles de més de 8 anys d’antiguitat.

La primera causa de les avaries és el sistema elèctric general del vehicle, en un 46% dels casos. El 30% de les avaries es deuen a causa de problemes amb la bateria i, d’aquestes, el 22% es produeixen per distraccions del conductor.

Per minimitzar les assistències es recomana parar atenció a aspectes com ara el manteniment del vehicle, ja que cal fer les revisions que indica al fabricant, comprovar si el vehicle té fuites i controlar el consum habitualment. D’altra banda els principals elements que cal revisar són els pneumàtics, la bateria, l’oli, els frens, els amortidors, els llums i els intermitents, els filtres i l’aire condicionat.

A més, a l’hora de viatjar en cotxe és imprescindible descansar, programar el viatge amb antelació, cuidar la visibilitat del conductor i fer ús del cinturó de seguretat, així com respectar les normes de circulació.

Switch to mobile version