Autor Política
14 Juliol 2014 a 13:00

Miquel Iceta es proclama nou primer secretari del PSC i dóna ple suport a Josep Ayuso

Aconsegueix el 83% de vots de la Federació Vallès Occidental Sud

Miquel Iceta i Josep Ayuso // Imatge cedida per la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud

Miquel Iceta i Josep Ayuso // Imatge cedida per la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud

Els militants del PSC Vallès Occidental Sud van votar ahir a la jornada consultiva per escollir el primer secretari del partit i el secretari general del PSOE.

Iceta, únic candidat a primer secretari del PSC, ha rebut el suport del 83% dels militants de la Federació vallesana amb 693 vots. S’han comptabilitzat doncs 139 vots en blanc i 2 nuls. Aquestes dades segueixen la tendència catalana, en la qual Iceta ha rebut el suport del 85% dels vots. La participació a tota Catalunya ha estat de gairebé el 47%.

En la visita de Miquel Iceta ahir a la seu de la Federació Vallès Occidental Sud, el nou primer secretari del PSC va donar el seu suport a l’alcaldable Josep Ayuso: “tot el partit, tant a Sabadell com a Catalunya, ha tancat files al costat d’Ayuso”. També ha comentat que de cara a les eleccions municipals del 2015 “volem presentar moltes candidatures, renovar les alcaldies que ja tenim i demostrar que ho podem fer millor allà on encara no governem”.

A més, Josep Ayuso ha assenyalat que “és un moment històric en el que podem escollir els nostres representants tant a Catalunya com a Espanya”.

D’altra banda, Pedro Sánchez també ha estat el candidat més votat al Vallès Occidental Sud amb el 46% dels vots (en total 385), seguit de Madina amb el 33 % (277 vots) i José Antonio Pérez Tapias que ha rebut el 20% de suport (171 vots). L’altre 1% han estat vots en blanc. D’aquesta manera, Pedro Sánchez serà el nou secretari general del PSOE, substituint així a Alfredo Pérez Rubalcaba.

La secretària d’organització del PSC del Vallès Occidental Sud, Montse Montiel, ha valorat positivament la jornada dient que “l’objectiu de generar vincles i noves complicitats amb la nostra militància”. També ha fet una crida a la resta de forces polítiques per seguir l’exemple del PSC i PSOE “perquè és la millor manera de recuperar la confiança de la ciutadania en la política i la democràcia”.

Switch to mobile version