Autor Cinema, teatre i televisió
11 Juliol 2014 a 17:30

“L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra” ja és un film

el abuelo que saltó por la ventana y se largó

@ainamarcobal

Les adaptacions literàries no descansen a l’estiu, i aquesta setmana és el torn del best seller de Jonas Jonasson, sota el títol El abuelo que saltó por la ventana y se largó. El Festival de Sitges és protagonista a la cartellera amb l’estrena de Borgman, producció holandesa que es va projectar al passat festival. A més, el cinema espanyol també reclama el seu lloc amb La cueva d’Alfredo Montero i el documental Yoy decido. El tren de la libertad on hi ha participat directores de renom en contra de l’avantprojecte de llei de l’avortament impulsada pel ministre Gallardón.

____________________________________________________________________________________________

EL ABUELO QUE SALTÓ POR LA VENTANA Y SE LARGÓ

COMÈDIA. Dirigida per: Felix Herngren. Repartiment: Robert Gustafsson, Mia Skäringer i Alan Ford.

El dia que fa 100 anys, l’home decideix escapar-se de la residència on viu, amb la mala sort que es veu implicat en una delirant trama criminal. Tot i així, ha viscut esdeveniments històrics durant el segle XX i ha conegut a Einstein, Franco, Stalin, Mao, Reagan i Gorbachov. Aquesta és la història d’un avui excèntric que no vol renunciar al plaer d’estar viu. Basada en el best seller de Jonas Jonasson.

____________________________________________________________________________________________

BORGMAN

THRILLER. Dirigida per: Alex Van Warmerdam. Repartiment: Jan Bijvoet, Hadewych Minis, Jeroen Perceval i Tom Dewispelaere.

En Camiel Borgamn és un rodamón que viu en un refugi subterrani del bosc. S’amaga de tres homes que el volen matar, i mentre escapa arriba a la mansió on hi viva un burgès ric.

____________________________________________________________________________________________

LA CUEVA

TERROR. Dirigida per: Alfredo Montero. Repartiment: Marco Ortiz, Marta Castellote, Eva García Vacas, Jorge Páez i Xoel Fernández.

Tres nois i tres noies decideixen viatjar amb motxilla per l’illa de Formentera acampant al bosc. Entren dins una cova profunda i laberíntica, i per desgràcia s’hi perden. Per sobreviure dins la cova hauran d’arribar al límit i passar per una experiència inhumana.

____________________________________________________________________________________________

YO DECIDO. EL TREN DE LA LIBERTAD

Diverses directores de cinema col·laboren en aquest documental que mostra el rebuig de la societat davant l’avantprojecte de llei que restringeix la llei de l’avortament. Un petit grup de dones asturianes es mobilitzen, fins al punt de fer arribar a Madrid milers de persones d’altres punts per fer una multitudinària manifestació.

____________________________________________________________________________________________

AHORA Y SIEMPRE (NOW IS GOOD)

DRAMA ROMÀNTIC. Dirigida per: Ol Parker. Repartiment: Dakota Fanning, Jeremy Irvine, Olivia Williams i Kaya Scodelario.

La Tessa és una adolescent amb una malaltia terminal diagnosticada. No renuncia a viure la vida al màxim gràcies a l’ajuda de la sev amiga Zoey. Tot i així, no entrava en els seus plans enamorar-se del seu veí Adam.

____________________________________________________________________________________________

SABOTAGE

THRILLER D’ACCIÓ. Dirigida per: David Ayer. Repartiment: Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington, Terrence Howard, Olivia Williams i Joe Manganiello.

El grup especialitzat de la DEA ha d’enfrontar-se als cartels de droga més letals del món. Un equip s’endinsa a l’amagatall d’una organització i el que sembla una operació recurrent, acaba sent un robatori per aconseguir milions de dòlars i amagar-los. Al cap dels anys, els membres del grup són assassinats un a un.

____________________________________________________________________________________________

MÁS ALLÁ DEL AMOR (ENDLESS LOVE)

DRAMA ROMÀNTIC. Dirigida per: Shana Feste. Repartiment: Alex Pettyfer, Gabriella Wilde, Robert Patrick i Bruce Greenwood.

Ell és una noia que gaudeix de certs privilegis. Ell és un jove carismàtic. Entre els dos sorgeix una història d’amor que els seus pares volen acabar.

____________________________________________________________________________________________

UN PLAN PERFECTO (FRIENDS WITH KIDS)

COMÈDIA. Dirigida per: Jennifer Westfeld. Repartiment: Adam Scott, Maya Rudolph, Kristen Wiig, Megan Fox, Chris O’Dowd, Jennifer Westfeld, John Hamm i Edward Burns.

Són sis amics, dues parelles de casats i dos solters, a qui la vida els canvia quan arriben els primers fills. Els solters veuen com els problemes entre els casats augmenten a mesura que tenen més fil. Per això, els dos solters decideixen tenir un fill junts, però sense ser parella, així poden veure altres persones.

____________________________________________________________________________________________

DOS VIDAS (SWEI LEBEN)

THRILLER DRMÀTIC. Dirigida per: Georg Maas. Repartiment: Julianne Kohler, Liv Ullmann, Sven Nordin i Ken Duken.

Després de caure el mur de Berlín la Katrine haurà de prendre un bàndol. Van créixer a l’Alemanya de l’Est, però viu des de fa 20 anys a Noruega. És filla de la guerra per la història d’amor entre una noruega i un soldat alemany. Viu  feliçment amb la seva mare, el seu marit, la seva filla i una néta. L’advocat els hi demana a ella i a la seva mare que col·laborin com a testimonis en un judici contra els fills de la guerra, però ella s’hi nega.

Switch to mobile version