Autor Sanitat
7 Juliol 2014 a 18:00

L’AVAN i l’Ajuntament de Sabadell organitzen les vacances per a persones afectades per malalties neurològiques

Ho fan a través del programa CUIDEM

Els participants del programa CUIDEM // Imatge cedida per l'AVAN

Els participants del programa CUIDEM l’any 2013 // Imatge cedida per l’AVAN

L’associació AVAN (Associació Vallès Amics de la Neurologia) i l’Ajuntament de Sabadell volen oferir la possibilitat a totes aquelles persones que conviuen amb una malaltia neurològica, així com als seus cuidadors, de gaudir d’uns dies de descans, activitats de lleure i també teràpies dirigides i adaptades a les seves necessitats, a través del programa de vacances adaptades CUIDEM. Aquest programa ofereix aquestes vacances per a grups segons les necessitats de cada persona, agrupant-les de tal manera que puguin compartir experiències i perfils comuns segons l’afectació neurològica.

En paraules de Jaume Escursell, marit i cuidador de la Sra. Araceli Peris, “el programa CUIDEM és fantàstic, molt ben organitzat i uns professionals i voluntaris molt atents amb tots nosaltres. Aquestes vacances adaptades et permeten estar més tranquil, compartir conjuntament amb altres persones i no estar aïllat. Un experiència del tot recomanable”. Pel Lluís Cavallé, un dels voluntaris, resumeix l’experiència amb les paraules de “germanor, confiança, companyia, il·lusió, creixement“, però assegura que, per entendre’l, cal viure’l.

L’any 2013, van ser 64 les persones afectades, i 29 els voluntaris que van gaudir del programa.

El calendari preveu vacances per a persones que pateixen esclerosi múltipla a l’Hotel Ametllamar, a l’Ametlla de Mar (del 13 al 18 de setembre), on també s’acolliran els malalts de parkinson (del 21 al 26 de setembre). Per a les persones amb demència en grau lleu, s’ha programat un viatge a l’Aparthotel Playas de Liencres, a Cantàbria (del 29 de setembre al 4 d’octubre). Per a tots 3 grups, existeix l’opció que els cuidadors puguin acompanyar-los i gaudir de les vacances, depenent del grau d’autonomia dels afectats.

En el cas dels joves, l’estada es farà a la Casa de Colònies L’Auró, situada a la comarca del Bages, del 4 al 10 d’agost. Aquest grup va acompanyat només pels professionals d’AVAN i els voluntaris, però no pels cuidadors.

Switch to mobile version