Autor Societat
29 Juliol 2014 a 12:00

L’Ajuntament de Sabadell dóna 39.000 euros a entitats relacionades amb la gent gran

Es distribuiran entre prop de trenta entitats

Sardanes gent gran Can Rull

L’Ajuntament de Sabadell ha atorgat un total de 39.000 euros per destinar a projectes i activitats que fomentin la participació de la gent gran. Aquests ajuts són atorgats per la Junta de Govern Local durant el mes de juliol, i es distribuiran entre prop de trenta entitats, contribuint a ampliar 31 projectes.

La regidora del Programa de la Gent Gran, Anna Carrasco, “aquestes subvencions s’emmarquen dins una de les principals línies d’acció
del Programa, que consisteix a promoure l’envelliment actiu, potenciant la participació i, per tant, prevenint l’aïllament i també treballant per prevenir la dependència”. En aquest sentit, continua Carrasco, “des de l’Ajuntament impulsem un programa d’activitats, que preparem en col·laboració amb les entitats. Així mateix, donem suport perquè el teixit associatiu pugui organitzar les seves pròpies propostes. D’aquesta manera, i entre tots, teixim una oferta d’activitats que dóna una resposta adient a les necessitats i inquietuds de la gent gran de Sabadell”.

Dels programes que presenten els casals, se’n destaquen aquells que s’adrecen a la promoció de l’activitat física, manualitats i activitats artístiques com el teatre, la dansa, el cant coral i les setmanes culturals. També s’atorguen subvencions per a entitats socials que treballen amb gent gran que té més limitacions físiques o econòmiques, com Sabadell Gent Gran, la Corporació Sanitària del Parc Taulí o l’Associació Eulàlia Garriga – Caritas, entre d’altres. Altres ajuts d’adrecen a les entitats que tenen programes orientats a la difusió cultural i la formació de la gent gran, com ara l’Aula d’Extensió Universitària o Oreneta del Vallès, o bé a la dinamització de les entitats i participació de la gent gran, com la Coordinadora de Casals de Gent Gran.

Les entitats o associacions que rebran subvenció seran Llar de Gent Gran de Can Borgonyó-Concòrdia, Associació Gent Gran Sabadell Gràcia, Club de Jubilats i Pensionistes del Sector Sud, Fundació Cívica Oreneta del Vallès, Llar de Pensionistes Ca n’Oriac, Club de Jubilados y Pensionistas de Can Deu, Associació Cultural Primer de Maig, Casal de l’Amistat per a la dona, Casal de la Gent Gran de Torre-romeu, Club de Jubilats i Pensionistes La Planada del Pintor, A.G. Gran Casal, Sabadell Creu Alta, Club de Ancianos de Can Puiggener, Club de Jubilats i Pensionistes Ronda Bellesguard, Associació Gent Gran Agrupació Coral Amics de l’Acordió, Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Sabadell, Club d’Avis plaça del Vallès, Club d’Avis del Poblenou, Sabadell Gent Gran, Agrupació d’Avis Sector Creu de Barberà, Coral Arco Iris, Associació Casal de Gent Gran Can Rull, Corporació Sanitària Parc Taulí, Coordinadora de Jubilados y Pensionistas, Associació Eulàlia Garriga, Club de Jubilats i Pensionistes Arraona Merinals Can Gambús, Fundació Club Natació Sabadell, Agrupació de Veïns del barri de Les Termes de Sabadell, Coral Les Cardines i Local Social Pensionista Torre-romeu.

Switch to mobile version