Autor Economia
23 Juliol 2014 a 18:00

L’Ajuntament de Sabadell contracta aturats per pintar l’Escola La Romànica

Suposa un doble benefici: per als contractats i per a la ciutat

Foto: joan Murcia

L’Ajuntament de Sabadell contracta aturats per pintar l’Escola La Romànica // Foto: joan Murcia

L’Escola la Romànica de Sabadell està essent pintada per persones que formen part d’un pla d’ocupació del Vapor Llonch, on ahir al matí van assistir-hi, per visitar-la, el tinent d’alcalde de l’Àrea de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso; el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Monge, i el regidor d’Educació, Ramon Burgués.
Josep Ayuso ha explicat que “es tracta d’un programa que té un doble objectiu: per una banda, donar suport a les accions de formació i de millora de l’accessibilitat de les persones en atur al mercat laboral, i d’altra banda, que com a ciutat, com a Ajuntament, ens veiem beneficiats per això“.

Aquest pla de suport a l’ocupació s’està realitzant a través de dos programes: el Programa de Treball als Barris de la Zona Sud, per una banda, i el Pla Municipal de Foment de l’Ocupació, per l’altra. Aquests programes tenen un doble objectiu: per una banda, que un determinat col·lectiu de persones, en aquest cas, els majors de 45 anys, puguin alhora formar-se i obrir la seva capacitat laboral, en aquest cas, en l’àmbit de la pintura; i per l’altra, com ha explicat Ayuso, “com a ciutat també tenim un valor afegit, que és que amb les pràctiques que fan aquestes persones, ens veiem beneficiats, en aquest cas, en la pintura d’un centre educatiu que és l’Escola la Romànica“. Les pràctiques que duen a terme aquestes persones dins del procés de formació s’efectuen en instal·lacions municipals i això, per una banda, beneficia les persones que tenen dificultats afegides per accedir al mercat laboral, amb un contracte de sis mesos amb el Vapor Llonch, a través del qual troben un “respir” a la seva situació laboral; i per una altra banda, beneficia el municipi.

El material utilitzat en els dos programes – Zona Sud i Pla Municipal – és pagat per l’Ajuntament, i els contractes es financien a través d’aportacions de la Generalitat, de la Diputació i també municipal. Amb aquesta despesa de material, com ara pintura, material de jardineria o de construcció, l’Ajuntament se’n beneficia, a més de donar feina a col·lectius de persones que la necessiten.

Un al·licient afegit d’aquests contractes és que els beneficiaris també “senten la satisfacció de poder realitzar un treball als seus barris“, cosa que suposa “una doble satisfacció“.

Switch to mobile version