Autor Entitats
11 Juliol 2014 a 18:00

La ONG Humana augmenta la recollida de roba usada

El tèxtil usat recaptat ha augmentat un 1’9%

Imatge cedida per Humana

Imatge cedida per Humana

La ONG per al desenvolupament Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit un 1’9% més de roba usada durant el primer semestre de l’any a Sabadell. Les dades milloren respecte el mateix període de l’any passat, i l’organització ha aconseguit recaptar 14.705 kilograms de roba i calçats utilitzats, 300 més que fa un any.

De les prop de 15 tones de roba que Humana ha rebut a Sabadell en el primer semestre del 2014, un 13% es destinaran a les 13 botigues que la fundació té a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Un 50% s’enviarà a l’Àfrica per ser venuda a baix preu a comerciants locals per estimular el mercat regional i generar recursos per al desenvolupament. Del 37% restant, format per teixits en mal estat, un 30% es venen a empreses de reciclatge tèxtil i la resta es destina a centres de tractament de residus.

Amb els ingressos provinents d’aquestes activitats, Humana impulsa a Catalunya dues grans iniciatives: un programa d’ajuda social i un d’agricultura. El primer pretén fer arribar roba de segona mà en bon estat a les persones més necessitades. Els 220 ajuntaments que col·laboren amb l’entitat fan arribar uns bons bescanviables als ciutadans que els requereixen. La segona iniciativa, permet el desenvolupament d’una convocatòria d’ajudes per a entitats que aposten per models agrícoles sostenibles. Fa dos anys que va començar i, fins ara, ha finançat onze projectes.

La fundació gestiona la recollida selectiva de roba usada a Sabadell a través d’una xarxa de 8 contenidors instal·lats en llocs de fàcil accés, una petita part dels més de 1.300 que té repartits per 220 municipis de Catalunya. El reciclatge tèxtil redueix els residus generats pels ciutadans i, per tant, actua com una barrera de protecció mediambiental alhora que dóna una segona vida a la roba. Segons les dades aportades per la mateixa organització, cada kilogram de teixit no incinerat són 3’16 kilograms de CO2 no emesos a l’atmosfera.

Switch to mobile version