Autor Societat
29 Juliol 2014 a 13:00

Es desconvoca la vaga a Valeo Climatització

L’empresa ofereix indemnitzacions de més de 55 dies

Valeo Clima

Imatge de la web de la CGT Catalunya

Els treballadors i treballadores de Valeo Climatització ratifiquen el pre-acord que van aconseguir en la Inspecció de Treball i desconvoquen la vaga. El Comitè de Vaga va assolir un preacord que preveu indemnitzacions de més de 55 dies en cas d’incompliment, i el donen per bo malgrat considerin que no és la millor solució perquè l’ERTO (Expedient de Regulació de l’Ocupació Temporal) continua endavant.

Aquest acord indemnitzatori s’allargarà fins el desembre de 2018, i existeix el compromís de fabricar els productes que es fan per als clients que es troben prop de Martorelles, Seat / Grup VWNissan, i també d’altres que l’empresa consideri. En cas que s’incomplís aquest punt, l’acord indemnitzatori arribaria fins el 2019.

El motiu pel qual CGT Valeo Climatització no ha signat l’acord és que entenen que fer-ho significaria acceptar les causes que planteja l’empresa, i aquestes no existeixen: no hi ha hagut canvis en els mètodes i procediments de treball, en la qüestió organitzativa; i perquè és Valeo qui, de manera unilateral, decideix on es fabrica i com es distribueix la producció. El sindicat considera que és per aquest motiu que l’empresa ha d’assolir compromisos en relació a aquesta qüestió, i complir-los, però no utilitzar-la contínuament com a moneda de canvi.

Switch to mobile version