Autor Societat
14 Juliol 2014 a 18:00

Endesa inverteix 45.000 euros en la reforma de la subestació de Sant Just

Les remodelacions beneficiaran 43.000 usuaris

Imatge cedida per Endesa

Imatge cedida per Endesa

La companyia energètica Fecsa Endesa va acabar a finals de la setmana passada els treballs de renovació tecnològica a la subestació elèctrica de Sant Just Desvern. Les millores han costat 45.000 euros i permetran augmentar la fiabilitat i la seguretat del servei. De fet, segons l’empresa, 42.891 usuaris repartits en poblacions de les comarques del Baix Llobregat (Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern), el Barcelonès (Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat) i el Vallès Occidental (Sant Cugat) notaran una millora en la qualitat del seu servei.

Les remodelacions han consistit en dues actuacions bàsiques: la instal·lació de nous relés digitals per substituir els antics i el canvi del compensador neutre d’un dels transformadors. Segons Endesa, la primera de les tasques permet millorar la fiabilitat de la instal·lació, especialment davant eventuals inclemències meteorològiques, de manera que assegura la continuïtat del subministrament elèctric. Els relés permeten desconnectar la instal·lació quan la intensitat del corrent és superior a l’establerta.

La segona de les reformes, que pretén minimitzar l’impacte de les averies a la xarxa i, en consegüent, als clients, ha consistit en canviar el compensador neutre d’un dels transformadors. Aquest dispositiu regula i limita les intensitats del corrent davant d’imprevistos i actua com a baula flexible davant de qualsevol incidència.

Segons la companyia, les reformes asseguren un sistema més fiable i eficient. Aquesta és una de les inversions emmarcada en el Pla de Millores Programades de la Companyia, que Endesa desenvolupa a les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei als seus clients.

Switch to mobile version