Autor Cultura
13 Juliol 2014 a 13:30

Els museus de la XML superen per primer cop el milió de visitants

Representa un 39% de la població dels municipis adherits

Imatge del web Gencat

Imatge del web Gencat

Els museus adscrits a la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona van superar per primera vegada el milió de visitants. L’any passat va haver-hi un 3,8% més de públic, xifra per tant que arriba a un 39% del total de la població dels municipis subscrits.

El públic de les exposicions temporals i els usuaris d’activitats són els segments que més han crescut en el darrer any, amb un 18,8% i un 24% respectivament. Algunes de les activitats que donen més sortida a l’oferta del museu són concerts, recitals de poesia, visites teatralitzades o rutes i itineraris, entre d’altres.

Tot i aquest increment de visitants, els museus  han notat una davallada del públic escolar, que des d’inicis de la crisi l’any 2008, ha anat disminuint any rere any. Aquesta disminució  del públic escolar es deu, en part, a que les escoles han restringit les sortides per raons pressupostàries.

El pressupost ha estat el mateix que el 2012 i el nombre de treballadors ha augmentat en 21 més. En aquest sentit, cal remarcar que els museus tenien més objectes que el 2012 i per tant s’enfronten a un repte de gestionar unes col·leccions en constant creixement. Aquestes dades doncs, reflecteixen un bon nivell d’eficàcia en la gestió dels recursos dels museus.

Switch to mobile version