Autor Política
25 Juliol 2014 a 18:00

El PP Sabadell denuncia que l’equip de govern ignora les queixes dels ciutadans en relació al transport urbà

Es mostren sorpresos per la publicació de l’enquesta de satisfacció

Imatge cedida pel PP de Sabadell

Imatge d’arxiu cedida pel PP de Sabadell

El grup municipal del PP Sabadell s’ha mostrat sorprès de conèixer ahir la valoració dels usuaris del servei de Transport Públic de Sabadell (TUS) que és d’un 7’92 sobre 10.

Esteban Gesa, portaveu del PP Sabadell, ha mostrat la seva sorpresa al dir que l’enquesta publicada recentment va ser elaborada fa un any amb una mostra petita de la població.

Ha recordat que el grup municipal popular va presentar la setmana passada una proposta per realitzar una enquesta de valoració del servei TUS i “no tenia altre objectiu que el veure quina era la valoració que donaven els usuaris a la reforma del servei d’autobusos de l’any passat. Ho demanàvem ja que, com hem dit en diverses ocasions, des del primer moment en que la remodelació, qualificada com a millora, es va establir ens han arribat centenars de queixes: a través dels Consells de districte, que aquest ha estat un dels principals temes tractats i amb més preocupació, i també han estat molts els veïns que se’ns han acostat per mostrar-nos el seu descontentament amb el nou servei d’autobusos de Sabadell”.

Gesa ha comentat si la intenció del PSC publicant la recent valoració és “amagar i camuflar la desaprovació dels ciutadans davant la reforma de la TUS i simular que el canvi ha estat positiu”. També s’ha qüestionat per què “si abans de la implantació de la reforma dels autobusos el govern ja havia realitzat l’estudi i se’n obtenien tan bons resultats, per què un canvi en un servei que funcionava? Ha estat per una millora? O bé per un tema d’economitzar el servei, tal i com dèiem nosaltres?”.

El portaveu ha reiterat que el PP Sabadell  mantindrà la petició per realitzar un nou estudi sobre la qualitat del servei “amb una mostra més amplia abastant tots els sectors de la ciutat i desplaçant-se als barris perifèrics, que són qui més precisen d’un transport públic de qualitat. D’aquesta manera podran estimar quin ha estat el resultat verídic de les modificacions en el servei autobusos i de quina manera avaluen els ciutadans i ciutadanes els serveis públics que se’ls presten a nivell municipal”.

Switch to mobile version