Autor Política
2 Juliol 2014 a 18:00

El Ple Municipal aprova una moció del PSC per commemorar el 83è aniversari de la proclamació de la II República

Imatge cedida pel PSC Sabadell

Imatge cedida pel PSC Sabadell

El Ple de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar ahir una moció del Grup Municipal del PSC, a instàncies de la JSC local, per demanar la designació d’un carrer o plaça amb el nom de «La II República» en reconeixement a tots aquells ciutadans que van defensar-la. aquesta proposta inclou convertir el 14 d’abril en una data significativa per tal d’homenatjar a tots els que van lluitar per la justícia, la llibertat i la igualtat.

La JSC i el Grup Municipal socialista volen commemorar així el 83è aniversari de la proclamació de la II República Espanyola.

La primera secretària de la JSC de Sabadell, Mercè Porras, juntament amb un membre de l‘Associació Sabadell per la República, va poder intervenir abans de la discussió de la moció i va recordar que durant la II República es va viure un període “ple d’esperances per a un poble, modernitzant el país, on es van aconseguir drets tan importants com el vot de les dones, fomentant l’educació dels seus ciutadans i ciutadanes i avançant en els drets individuals i col•lectius del poble, però sobre tot on els més desfavorits van assolir un estatus jurídic privilegiat“.

Segons Mercè Porras l’objectiu principal és reivindicar l’agraïmen t a aquells que van defensar la República i fer-los un reconeixement.

La moció demana a la Comissió de Nomenclàtor Municipal designar algun carrer o plaça de la ciutat de «La República» i que en el seu estudi es tingui en compte la proposta realitzada per l’Associació Sabadell per la República per tal que sigui el carrer d’Alfons XIII el designat a l’efecte.

El text va rebre els suport de tots els grups (CiU, EUiA, ICV, i ES) llevat del PP.

Switch to mobile version