Autor Cultura
31 Juliol 2014 a 14:00

El festival 30 nits s’acomiada amb un balanç de 15.000 espectadors

Èxit d’assistència tot i tenir menys propostes culturals que el 2013

 

Orquestra de Cambra de Terrassa 48 al 30 Nits de Sabadell // Foto: Joan Murcia

Orquestra de Cambra de Terrassa 48 al 30 Nits de Sabadell // Foto: Joan Murcia

Encara queda avui per la clausura de la 15º edició del 30 Nits, però l’Ajuntament de Sabadell confirma l’èxit d’enguany amb valors molt positius. I és que a pesar dels moments de dificultat econòmica, el nombre d’assistents ha augmentat considerablement respecte l’any 2013, quan es van registrar 14.400 espectadors i 59 propostes, ja que enguany han estat uns 15.000 espectadors i 50 propostes

El regidor de Cultura de la ciutat, Quim Carné, ha mostrat la seva satisfacció amb els resultats obtinguts, tot remarcant el paper de les entitats que han ajudat a fer-lo possible: “Després de 15 anys el Festival es manté. Un festival marcat per la diversitat i on hem de destacar i agrair l’esforç i el compromís dels organitzadors que, en moments difícils i amb recursos econòmics limitats, són capaços d’oferir propostes de gran qualitat que el públic sap apreciar”.

 Des dels inicis del 30 Nits, ara fa 15 anys, s’ha mantingut la diversitat de les ofertes. Una diversitat que es tradueix, tant en les propostes de proximitat per a grups reduïts fins a grans aglomeracions, però també en gèneres culturals, com és el cas de la música, amb vessants com el flamenc, la clàssica, el jazz, l’òpera del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS) o l’Embassa’t. Aquest últim, organitzat per Sabadell Sona Jove, ha captat a 1.200 assistents.

La música, predominant entre els suggeriments del 30 Nits 2014, va donar pas a la inauguració de l’esdeveniment de la mà de Big Mama & Original Jazz Orquestra Taller de Músics, a càrrec de Joventuts Musicals de Sabadell i l’Ajuntament.

Les veus de les artistes Sílvia Pérez Cruz a la Faràndula i de Mayte Martín al Museu d’Art, van enlluernar el públic, qui va exhaurir totes les localitats de les respectives actuacions. Es calcula que el concert de Pérez Cruz, acompanyada per Raül Fernández Miró, ha reunit a més d’un miler d’espectadors, mentre que Mayte Martín al voltant de 400 persones.

 L’èxit també ha seguit els conjunts musicals de vent i corda. El 5 de juliol, 650 persones van gaudir de l’actuació de la Banda de Música de Sabadell, que presentava Música… A Escena! Dies després actuava la Jove Orquestra Simfònica del Vallès (JOSV) amb 550 espectadors i l’Orquestra Simfònica del Vallès, que a l’Acadèmia de Metalls va entusiasmar a 200 assistents. Sense oblidar que, el 30 de juny, la Big Band del CEME proposava un recorregut musical per la història a més de 300 oients amb l’espectacle Radio Nostalgia: Ones d’un segle.

 Aquest edició també ha comptat amb actuacions de cabaret i dansa, com Solo 2 de Brodas Bros. Pel que fa a l’àmbit de la interpretació, hi han hagut representacions de teatre de petit format, com la funció de Temps, de Quim Masferrer o el musical Working del Centre Sant Vicenç, projeccions cinematogràfiques i circ que, amb la Companyia Vol de Ment (Cadàver Exquisist) i Hotel Iocandi (Esquerdes), han apropat a més de 450 persones a l’espectacle.

 Cal destacar les propostes realitzades en d’altres localitzacions, com la dels jardinets de la Fundació Antiga Caixa de Sabadell 1859 i BBVA amb l’espectacle de Cabaret Pistolet, que va acostar a 420 assistents, El Tresor del pirata amb 350 espectadors i Molly and the Music Minions amb 320. La Capella ha apropat a 400 persones a gaudir de la música en directe i el cinema a la fresca, com també l’Alliance Française, amb una seixantena. Altres localitzacions són l’Espai Àgora, on es va registrar un centenar d’oients en La Castanyola Clàssica de José Luis Landry i en l’actuació del músic Oriol Padrós. També el bar musical The Wild Gese, que amb el seu Concurs de Música va animar a prop de 550 assistents.

 La 15º edició del Festival 30 Nits de Sabadell finalitza avui amb la darrera sessió dels Capvespres de Dramatúrgia al Museu del Gas, a càrrec del Museu i la Fundació Gas Natural Fenosa.

 

 

Switch to mobile version