Autor Societat
28 Juliol 2014 a 18:00

El Comitè d’Empresa d’Adif ratifica la convocatòria de vaga

Serà una aturada de 46 hores entre el 31 de juliol i l’1 d’agost

 

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

El Comitè d’Empresa d’Adif ha ratificat la vaga que va convocar per als dies 31 de juliol i 1 d’agost, que coincideix amb l’operació sortida de les vacances. Els sindicats CCOO, CGT, SCF i SF han votat a favor de mantenir-la, metre que la UGT ha desconvocat les aturades, un cop han arribat a un acord amb l’empresa. Aquesta vaga a Adif coincideix amb la convocada a la Renfe els mateixos dies.

Comissions Obreres manté la protesta perquè no es refia que Adif estigui fent tot el possible per mantenir-se com a empresa pública, ni que creï llocs de treball de qualitat. El sindicat insisteix en què està disposat a dialogar per resoldre els problemes, sempre que hi hagi predisposició per les dues parts.

La convocatòria de vaga, de 46 hores, va ser decidida per unanimitar per tots els sindicats que conformen el comitè d’empresa d’Adif el passat 10 de juliol, i van advertir que estaven disposats a ampliar la protesta, fixada des de la 01.00h del 31 de juliol fins les 23.00h de l’1 d’agost. El motiu de la convocatòria és la manca de voluntat de negociació de l’empresa sobre la situació dels més de 1000 treballadors que presten servei al canal de venda, el futur del qual és necessari que es defineixi de cara a la imminent liberalització.

Els sindicats consideren que és fonamental elaborar un pla de Recursos Humans que inclogui noves incorporacions en una companyia que pateix un dèficit de més de 5000 treballadors, així com un pla de viabilitat per als serveis logístics i també la convocatòria d’un procés de mobilitat voluntari i universal.

Switch to mobile version