Autor Cinema, teatre i televisió
1 Juliol 2014 a 17:30

Crítica cinematogràfica: That Awkward Moment

that awkward moment

@ainamarcobal

COMÈDIA ROMÀNTICA. Dirigida per: Tom Gormican. Repartiment: Zac Efron, Michael B. Jordan i Miles Teller.

En Jason és un jove despreocupat i poc sentimental. Està acostumat a tenir relacions curtes i intenses, i li fan pànic els llargs compromisos. Un dels seus dos amics està a punt de divorciar-se, així que els tres fan un pacte: es quedaran solters. Tot i així, en Jason coneix la noia dels seus somnis, i haurà de decidir si passar per davant dels amics o mantenir-se ferm en la seva promesa.

Guanyadora del MTV Movie Award a Millor Actuació Sense Samarreta per Zac Efron. Nominada als BET Awards a Millor Actor per Michael B. Jordan. També va obtenir una nominació als Premis Golden Trailers a Millor Spot Romàntic de TV.

Es tracta d’una comèdia romàntica amb tots els al·licients essencials: amics, amors difícils, apostes, sexe, dubtes i sobretot relacions inesperades. La història gira entorn a les vides amoroses de tres amics, tres nois molt diferents però amb les mateixes inseguretats davants les relacions.

that awkward moment 2És un film que se centra molt ferventment en el personatge d’en Jason, interpretat per Zac Efron, i no es desaprofita cap ocasió per centrar-ho tot en ell; cada broma, cada problema i cada canvi han d’anar referits d’alguna manera o altra al seu personatge. Evidentment, té més protagonisme que els altres dos, però es veu de manera tan forçada que desentona.

Un cas clar és en els diàlegs, on l’última paraula és la d’Efron. Els diàlegs de per si ja estan agafats amb pinces. Es nota que intenten ser el motor de la comèdia, però no acaba sent així ni de bon tros. Els diàlegs acaben sent absurds, amb repeticions que més que fer gràcia, cansen. Les repeticions també es fan evidents en el desenvolupament de la història, ja que al final es dóna voltes sobre el mateix.

El principi de la història podria ser perfectament el d’una sèrie: els tres amics units, però alhora distants entre ells per la poca mostra de sentimentalisme entre ells. Les diferències i similituds són de manual, com el començament d’una comèdia de situació. Pels qui la coneguin, la història i els personatges és gairebé calcada a la de la sèrie americana New Girl: el noi desenfrenat amb relacions sense lligams, el noi que acostuma a seduir i coneix la noia adequada, i el noi que es desencanta amb les relacions després d’un engany de la seva parella. Faltaria la noia extravagant, però podríem prendre d’exemple la parella del protagonista.

L’encert més clar en el film està en el títol. Es podria traduir com “aquell moment incòmode” i té tota la raó, a la vida hi ha moments incòmodes que no saps com sortir-ne ni què dir. En aquest cas s’enfoca més de cara a les relacions amoroses, però de moments incòmodes el dia a dia n’està ple. Per tant, el nom de la producció està ben conjuntat fent-ne referència al principi i al final.

No és un film d’aquells que passi a la història, però sí que fa la funció d’una típic comèdia romàntica: entretenir, no pensar i fer enamorar les espectadores adolescents. Elements típics i tòpics que poques vegades transcendeixen més enllà de l’hora i mitja que dura la pel·lícula.

Switch to mobile version