Autor Política
14 Juliol 2014 a 17:00

Comença l’intercanvi d’experiències per la promoció de les Smart Cities

Sabadell a Catalunya, i Vicente López a l’Argentina

Logo del projecte Sabadell Ciutat Intel·ligent

Logo del projecte Sabadell Ciutat Intel·ligent // Imatge del web de l’Ajuntament de Sabadell

El passat dijous 11 de juliol, l’Ajuntament de Sabadell va iniciar la comunitat virtual d’intercanvi de coneixements amb el govern local de la ciutat de Vicente López a Buenos Aires (Argentina), dins el marc del conveni de col·laboració signat pels dos ajuntaments el passat mes d’abril en el transcurs del Sabadell Smart Congress.

L’objectiu d’aquest conveni és proposar, dissenyar i avaluar activitats de cooperació experimental que permetin establir canals de comunicació institucional.

A la sessió d’e-community, va participar-hi el tinent d’alcalde i el regidor del programa Sabadell Smart City, Josep Ayuso; el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, i diversos membres del grup intern de treball, format per caps de serveis i coordinadors municipals. Per part del municipi de Vicente López van prendre part Hernan Seoane, responsable del programa de modernització de la ciutat; i la responsable de relacions internacionals, Ana Ciuti, així com també, Israel Benavides, responsable d’informàtica.

Durant aquesta videoconferència, els tècnics municipals d’ambdues ciutats van compartir informació sobre projectes d’interès mutu. En aquesta primera sessió, Sabadell va exposar el sistema Open Data.

El portal OpenDataSBD, en format digital i obert, permet la reutilització de les dades que conté per a ciutadans, entitats, o empreses de manera que es facilita l’accés  a la informació i, també, a noves oportunitats de negoci com ara la creació d’apps, o de nous serveis integradors d’informació.

En aquest sentit, el regidor del programa Smart City, Josep Ayuso, va comentar que “l’aposta per l’estratègia Sabadell Ciutat Intel·ligent és una de les nostres línies de treball transversal. De fet col·laborem amb el sector privat per impulsar projectes, tal com demostra el partenariat existent amb empreses i institucions i també amb altres administracions, amb l’objectiu d’oferir serveis públics amb major eficàcia i eficiència, a un cost menor en paràmetres econòmics i de sostenibilitat. A més apostem per l’intercanvi d’experiències amb altres municipis com és el cas de Vicente López amb l’objectiu d’enriquir mútuament el nostre coneixement i posar-lo a l’abast de la ciutadania dels dos municipis”.

Per la seva banda, Vicente López van presentar el projecte Mi Barrio, una app on els veïns dels barris poden deixar informació o reclamacions sobre els serveis d’escombraries, arbres i possibles sota a l’espai públic. Per avaluar el sistema, s’ha fet primer una prova amb els empleats municipals que inclou l’estat dels semàfors, la neteja, l’enllumenat, l’arbrat, i els sots.

L’aplicació Mi Barrio, s’inscriu dins la política de comunicació al ciutadà de la ciutat de Vicente López, que inclou canals web, telèfon i sms, i és fruit de la col·laboració amb una empresa proveïdora de software que l’ha desenvolupat sense cost per a l’ajuntament.

D’aquesta manera, s’han encetat les sessions de treball amb Vicente López. En un futur també hi haurà intercanvis amb experts que tractin temes de Smart City dels dos països, i aquest mes de juliol es preveu posar en marxa una plataforma d’intercanvi d’informació amb tres camps: un blog amb informacions generals, un xat, i un repositori on poder consultar els casos d’èxit d’ambdues ciutats com els del passat dijous 10 de juliol.

Switch to mobile version