Autor Economia
29 Juliol 2014 a 09:00

CaixaBank guanya 305 milions d’euros el primer semestre de l’any

Suposa un 25% menys que el 2013

Isidre Fainé i Gonzalo Cortázar // Imatge cedida per La Caixa

Isidre Fainé i Gonzalo Cortázar // Imatge cedida per La Caixa

CaixaBank va obtenir un resultat net atribuït de 305 milions d’euros en el primer semestre de 2014. La quantitat és un 25’3% inferior a l’aconseguida l’any passat en el mateix període, però des de l’entitat defensen que, en aquell moment, diversos “resultats extraordinaris” –derivats, fonamentalment, de la compra del Banc de València– van impactar positivament en el compte de resultats.

 Gran part dels ingressos que La Caixa ha obtingut en el primer semestre de l’any són imputables a la seva aposta pel negoci bancari. Sense considerar les despeses extraordinàries en els primers sis mesos del 2013, el creixement del marge d’explotació del banc ha crescut un 6’8%, mantenint així el lideratge del sector al global de l’estat espanyol. A més, la intensa activitat comercial desenvolupada per l’entitat li ha permès mantenir una bona quota de mercat tant en la venda de productes com en la de serveis principals. Aquest primer semestre ha estat marcat per la transformació de La Caixa en la Fundació Bancària La Caixa -presidida pel també màxim responsable de CaixaBankIsidre Fainé– i per l’inici del procés de traspàs a Criteria CaixaHolding de la seva participació (58,9% el 30 de juny) a CaixaBank. Aquests moviments societaris s’han emmarcat en l’adaptació de l’entitat a la nova Llei de Caixes d’Estalvis i de Fundacions Bancàries. El procés es va reblar a finals del mes passat amb el nomenament de Gonzalo Cortázar com a nou conseller delegat de CaixaBank, en substitució de Josep Maria Nin.

Les dades de La Caixa:

  • *Els recursos totals creixen en 5.733 milions (+1,9%)
  • *Lideratge en els productes de finançament principals: total de crèdits (15,0%), hipoteques (15,9%) i factoring i confirming (17,6%)
  • *Les despeses recurrents es redueixen un 6,7%
  • *Descens del cost del risc, fins a l’1,17%
  • *S’accentua la caiguda de la morositat (-88 punts bàsics)
  • *BuildingCenter comercialitza un 10% més d’immobles
  • *La liquiditat en balanç excedeix en més de tres vegades el disposat al Banc Central Europeu
  • *Elevada solvència BIS III del 12,7% i fully loaded del 12,4%
  • *El resultat del negoci bancari i d’assegurances puja a 665 milions d’euros
  • *Obra Social ”la Caixa”: 500 milions per setè any
Switch to mobile version