Autor Societat
23 Juliol 2014 a 16:00

ASCAMM treu a prova per les empreses el robot Yasawa SDA20D

Dirigit als sectors de la cosmètica, farmacèutica i electrònica

Imatge cedida per Ascamm

Imatge cedida per Ascamm

La Fundació Ascamm ha presentat, a través del seu departament de robòtica, un robot industrial d’altes prestacions i gran capacitat per tal que les empreses puguin portar a terme les proves pilot.

Recentment va tenir lloc la presentació d’aquest robot de doble braç esvelt i àgil, amb 15 eixos, que ofereix una flexibilitat de moviments similar a la d’un braç humà i una ràpida acceleració. També està capacitat pel sector del muntatge o assemblat electrònic, amb una alta productivitat i reduït espai per a la realització de múltiples operacions.

Segons ha destacat Jordi Ribatallada, cap del departament de robòtica, “és un robot d’altes prestacions, amb una gran capacitat de manipulació en espais reduïts, amb una estructura mecànica compacta i rígida, permetent molta flexibilitat i versatilitat.”.

Les capacitats del robot es podrien aprofitar en el sector de la cosmètica i la farmacèutica, ja que està destinat a tasques complexes de manipulació, reduint l’apropament de les persones a substàncies nocives i als riscos de contaminació, simplificant així noves línies de producció.

Switch to mobile version