Autor Cultura
16 Juliol 2014 a 18:00

Arrenca la Festa Major de Covadonga

Del 18 al 20 de juliol

Cartell de la Festa Major 2014 del barri de Covadonga de Sabadell

Cartell de la Festa Major 2014 del barri de Covadonga de Sabadell // Imatge del web del barri de Covagonga

Aquest divendres 18 de juliol comença la Festa Major del barri sabadellenc de Covadonga, que es prolongarà tot el cap de setmana.

La celebració començarà a les 17.45h amb la repicada de campanes de l’església de Sant Salvador, i seguirà amb un Torneig de futbol sala al Pati del Casal Parroquial a les 18.00h. Durant la tarda del divendres també es podrà gaudir a la Plaça de la Sardana, del Torneig de botifarra, de partides de dòmino i simultànies d’escacs, i ja a la nit es celebraran dues proves esportives. A les 21.00h la XX Milla Urbana Infantil d’Atletisme, i a les 21.15h la XXII Milla Urbana d’Ateltisme. La primera jornada finalitzarà amb un sopar col·lectiu abans de la projecció de la pel·lícula a la fresca, “Les aventures de Tin-tin i el secret de l’unicorn”.

El dissabte continuarà la xerinola amb el Campionat de Ping-pong i el Campionat de Bàsquet 21, ambdós a les 10.30 a la Plaça de Sant Salvador. Al llarg del matí es podran veure les partides obertes de Bitlles Catalanes, els Tallers de Manualitats infantils, i el Taller de Samarretes Pintades. A les 13.00h la Residència de la Ciutat de Sabadell oferirà un vermut per a la mainada mentre es celebra l’entrega de premis dels campionats.

A la tarda, a partir de les 18.00h, a la Plaça de la Sardana es durà a terme la Plantada dels Gegants de Covadonga, la 14a mostra de puntaires, el Mercat de Segona mà, la Mostra d’artesans del Barri, la II Gimkana del Mas de Covadonga, la Xocolatada pels més petits, i finalment l’Actuació dels Bastoners de Sabadell. A les 21.30h es gaudirà del sopar de Festa Major que precedeix el tradicional Gran Ball de Festa Major, enguany amb el grup musical Nit i Dia.

A partir de les 11 del matí del diumenge 20 de juliol es celebrarà la Passejada de Bicicleta pels carrers del barri, les partides de petanca, la despertada de dormilegues amb els Trabucaires de Gràcia, l’animació itinerant “Juguem amb el què jugàvem?”, el taller de reciclatge i la ballada de sardanes. A les 12.00h s’oferirà la missa de Festa Major i a continuació el 25è concurs de truites que conclourà amb un vermut per a tothom, i una fideuà popular.

A les 18.30h a la Plaça de Laietana es podrà gaudir del Concert de Cant Coral amb les corals Lledoner de Covadonga i Coral Talia, seguit d’una demostració de swing. A les 20.30h cantada d’havaneres amb el grup Tela Marinera, a la mitja part de la qual s’entregaran els premis de la Festa Major, el rom cremat i els premis del VI Concurs Literari del Barri de Covadonga. A més durant la cantada també es farà el sorteig d’un objecte donat per la família del corredor Dani Pedrosa.

Com a final de festa, a les 22.30h, les Bruixes del Nord oferiran un gran espectacle de foc i llum per acomiadar els tres dies de celebracions.

Switch to mobile version