Autor Economia
6 Juliol 2014 a 13:30

Acord entre el Port de Barcelona i la CIAC

L’exportació de vehicles català ha crescut un 14% fins al mes de maig

Imatge cedida per la Cambra de Sabadell

Imatge cedida per la Cambra de Sabadell

El Port de Barcelona i el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) han establert un acord de col·laboració amb l’objectiu d’intercanviar sinergies entre ambdues entitats en favor de la indústria automobilística catalana. Les dues parts han acordat crear un grup de treball per desenvolupar aquesta col·laboració, que permetrà aprofundir en les futures necessitats logístiques i de distribució de les empreses d’automoció.

Això es va posar de manifest durant un acte celebrat al Port de Barcelona, al World Trade Center, i presidit per Sixte Cambra, president de l’enclavament català, i Vicenç Aguilera president del CIAC. Els dos presidents han coincidit en la necessitat de fortificar la relació per tal d’afrontar les noves necessitats entre els empresaris i els professionals dels sectors.

Des del CIAC s’ha informat que a Catalunya es fabriquen el 26% del total de vehicles fabricats a Espanya i que el sector dóna ocupació directa a més de 100.000 persones. Hi ha 11.000 empreses dedicades a aquest sector professional que genera 14.000 milions d’euros (el 7% del PIB aproximadament).

“S’ha d’enfrontir i potenciar les infraestructures de trànsit catalanes dins d’un context global per tal que el sector logístic esdevingui un dinamitzador estratègic en la competitivitat de l’automoció de Catalunya” ha insistit Aguilera.

D’altra banda el president del Port de Barcelona, ha destacat l’aposta del Port pel tràfic de vehicles: “Hem ampliat els punts d’atracada per als porta vehicles i la superfície d’esplanada per manipular automòbils. Tenim una col·laboració molt estreta amb les companyies d’automoció instal·lades a Catalunya (SEAT i NISSAN) i ens hem consolidat coma hub de distribució per la Mediterrània i el sud d’Europa de diverses firmes automobilístiques”.

Cal recordar que el Port va transportar l’any passat un total de 706.000 vehicles, dels quals 438.000 estaven destinats als mercats exteriors, fent així la major ampliació de la seva història. Entre els mesos de gener i maig d’aquest any, la infraestructura catalana ha canalitzat 315.541 unitats, xifra que suposa un creixement del 5%.

Switch to mobile version