Autor Societat
19 Juny 2014 a 17:15

Sabadell es prepara per la 10a Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic

Programa d’activitats

Lluís Monge

Lluís Monge // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

Del 24 de juny fins l’11 de juliol Sabadell s’omplirà d’activitats per celebrar la 10a edició de la Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic, emmarcada en la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

Lluís Monge, regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, ha comentat que “arribar a la desena edició vol dir que hi ha interès i voluntat”. Ha agraït a les entitats i les empreses col·laboradores la seca feina per fer possible la iniciativa i de la programació d’enguany n’ha destacat “la diversitat de les activitats informatives, lúdiques, tècniques i demostratives, juntament amb la proximitat on es fan tots els actes”. A més Monge ha recordat que “es fan més de 1000 actes arreu d’Europa” i ha explicat “el triple objectiu d’aquesta setmana: apropar els principis d’estalvi i eficiència energètica a la ciutadania; conscienciar a la població d’un nou model energètic i, la importància d’aquest nou model d’energètic renovable, especialment en èpoques de crisi, i apostar per un ús de l’energia controlada i els canvis d’hàbits. També per pensar en escala global i aturar el canvi climàtic”.

Les diverses activitats acostaran a la ciutadania la importància d’un nou model energètic i les energies renovables. Els actes es faran al Parc Central del Vallès, al Museu del Gas, al Casal Pere Quart i a VIMUSA, entre d’altres localitzacions.

De les activitats programades en destaca Eines per l’Acció Contra la Pobresa Energètica que es durà a terme el dia 2. Sumarà tots els agents implicats en la lluita contra aquest fenomen a Catalunya, i hi participarà el Síndic de Greuges i més de 30 ponents.

En el cas de les activitats infantils, aquestes estan programades per fer a la plaça Doctor Robert, amb el suport de la Diputació de Barcelona i Som Energia, i al Museu del Gas, amb activitats dirigides a entitats.

En el cas del públic professional, el Gremi d’Instal·ladors organitza una sessió sobre diagnòstics energètics, i Intiam Ruai organitza un curs per a professors.

Es pot consultar la programació aquí: setmanaenergia

Switch to mobile version