Autor Societat
30 Juny 2014 a 15:30

Sabadell comptarà amb nous equips de neteja viària renovats i menys contaminants

S’han invertit 15 milions d’euros

[wzslider info=”true”]

Avui al matí s’ha presentat la nova flota d’equips de recollida de residus i neteja viària que es renovaran properament. La inversió feta per part de l’Ajuntament de Sabadell ha estat de 15 milions d‘euros.

Eugenio Díaz, director general d’Smatsa, ha assenyalat que es canviaran un total de 120 equips. El 25% d’aquests seran elèctrics o híbrids; el 75% restant s’utilitzarà d’acord amb la tecnologia Eurosafe, una normativa que significa “una millora del medi ambient, ja no només una millora del consum de combustible producte dels nous motors, sinó que a la vegada les partícules van amb catalitzadors d’última generació i això significa que a nivell del CO2 les emissions són mínimes. No zero, però mínimes”. D’aquesta manera, Sabadell serà la primera ciutat de l’estat en tenir equips adequats a aquesta normativa.

En total es passarà de tenir 11 escombradores a tenir-ne 27. S’incorporaran 6160 contenidors de plàstic que segons Díaz s’adequaran a l’estètica de l’entramat urbà. Sis dels nous vehicles podran dur incorporades unes pales per a les nevades: durant tot l’any faran d’hidronetejadors i si neva s’instal·laran les 6 pales per millorar la mobilitat a la ciutat.

Joan Carles Sánchez, alcalde de Sabadell, ha comentat que “som conscients que ens trobem en un moment en el què cal fer un esforç en l’espai públic, ja que el darrer any hem apostat fermament per la lluita contra la pobresa, donada la situació actual de crisi” i ha afegit que en la mesura que l’Ajuntament pot, s’ha donat una resposta “a una necessitat social de primer nivell”.

El desplegament d’equips s’ha fet amb la col·laboració de les empreses catalanes Ros Roca SA i Ausa. La primera es dedicarà a la recollida amb els contenidors i els vehicles; i la segona se centrarà en l’escombradora i la neteja amb aigua a pressió.

Vicente Vilaplana, director comercial de Ros Roca, ha comentat que els contenidors amb els quals es treballarà són d’última generació; ha recalcat que són de fa cinc anys i es van tardar dos anys en fer-ne el disseny. D’altra banda, Alberto Ortega, director comercial de la gamma urbana d’Ausa, ha explicat que amb la nova tecnologia l’estalvi es comptabilitzarà en 5 tones de CO2 d’emissió anual per cada equip.

Switch to mobile version