Autor Cultura
30 Juny 2014 a 15:00

Programació del mes de juliol a l’Alternativa Teatre

Final de temporada

Cartells de les quatre peces que conformen la programació del mes de juliol de l'Alternativa Teatre

Cartells de les quatre peces que conformen la programació del mes de juliol de l’Alternativa Teatre // Imatges cedides per l’Alternativa Teatre

L’Alternativa Teatre encara el final de temporada amb una programació estable i variada que conté dues estrenes de dues companyies que representaran els seus espectacles a Barcelona – “Entre relatos”  i “La nit de les Tríbades” – i dos espectacles consolidats de l’escena local – l’espectacle de mim-clown de Marcelo González “Jordi Carlitos II”, i el monòleg “No puc més!” de Montse Costa amb text de Gloria Marín.

“Entre relatos” és la primera edició en castellà de l’obra homònima de Donald Marguiles, autor americà finalista al premi Pulitzer per aquesta obra. Sota la direcció de Hans Richter, les actrius Rachel Lascar i Susanna Caralt donen vida a Ruth Steiner i Lisa Morrison, respectivament, una prestigiosa escriptora de contes curts i professora universitària a qui una brillant alumna ha escollit com a tutora. De mica en mica s’anirà establint entre les dues dones una relació personal i professional de dependència mútua. La versió castellana de “Collected Stories” que es podrà veure el divendres 4 i dissabte 5 de juliol a les 21.00h, i el diumenge 6 de juliol a les 18.00h, és una producció de Plataforma l’Específica.

La segona obra que trepitjarà els escenaris barcelonins, “La nit de les Tríbades”, és el text en llengua sueca més representat i traduït al món. Aquesta peça, de Per Olov Enquist, aborda la figura del pare del teatre modern suec August Strindberg en un suposat assaig d’una de les seves obres que es veurà estroncat per la seva gelosia en veure que la seva dona ha comptat amb la seva amiga – de qui Strindberg sospita que és amant – per interpretar l’altre personatge. Presentada a la Nau Ivanov al mes de maig, aquest espectacle de la cia. Kadriam Teatre, es podrà veure el divendres 25 i el dissabte 26 de juliol a les 21.00h a l’Alternativa Teatre, i properament a l’espai Porta4 de Barcelona.

El 10, 11 i 12 de juliol a les 21.00h, i el 13 de juliol a les 18.00h, torna als escenaris sabadellencs un muntatge de Mim-Clown anomenat “Jordi Carlitos II”. En aquest espectacle, la tècnica i la dramatúrgia es posen al servei d’una posada en escena acurada que pretén oferir un espectacle fresc, i on la música i el gest seran els protagonistes. “Jordi Carlitos II” és una producció de la cia Teatral La Máscara, interpretada i dirigida per Marcelo González.

Finalment, el dissabte 19 de juliol a les 21.00h, Montse Costa interpretarà un monòleg escrit per Glòria Marín. “No puc més!” explica la vida diària d’una dona, mare, treballadora i estressada per la rutina diària i la societat que l’envolta.

Switch to mobile version