Autor Política
4 Juny 2014 a 18:00

L’Ajuntament de Sabadell s’acull a la flexibilització dels crèdits concrets

Amb aquesta mesura podria estalviar 1,4M€ en 8 anys

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

El Ple municipal del l’Ajuntament de Sabadell va aprovar ahir en sessió ordinària acollir-se a l’acord de la Comissió Delegada del Govern per a assumptes econòmics per aconseguir una flexibilització de les condicions financeres de les operacions d’endeutament contretes per a les entitats locals, en el marc de la primera fase del mecanisme de pagament a proveïdors. El punt ha estat aprovat amb els vots favorables de PSC, PP i el regidor no adscrit Antonio Vega, mentre que EUiA hi ha votat en contra i CiU, Entesa per Sabadell i ICV s’han abstingut.

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament preveu reduir els tipus d’interès dels crèdits concrets en un 1,4%, cosa que pot suposar un estalvi màxim d’1.400.000 euros en els propers vuit anys.

El 30 de març de 2012 el Ple va aprovar un Pla d’ajust per al període 2012-2020, i l’11 de maig del mateix any es va aprovar acollir-se a la primera fase del mecanisme, signant crèdits per un import de 22,7 milions d’euros, amb un tipus d’interès que s’establia com a variable i es fixava de forma trimestral.

El passat 24 d’abril de 2014, la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics va adoptar un acord per flexibilitzar les condicions d’aquestes operacions, amb diverses opcions, de les quals l’Ajuntament de Sabadell ha optat per obtenir la reducció del tipus d’interès ja esmentada.

Amb l’acolliment a la flexibilització, l’Ajuntament podrà fer avenços en el foment de l’activitat empresarial, i alhora donar compliment als condicionants establerts per optar a la reducció dels tipus d’interès.

L’administració, a més a més, s’adhereix automàticament al Punt general d’entrada de factures electròniques de l’Administració General de l’Estat (prevista per la Llei 25/2013, de 27 de desembre), se suma a la Plataforma Emprendre en 3, una iniciativa creada per facilitar els tràmits per a l’inici d’una activitat empresarial; i substituirà com a mínim un 30% de les autoritzacions i llicències d’inici d’activitat econòmica per declaracions responsables (seguint la Llei 20/2013 de 9 de desembre).

D’aquesta manera es facilitarà als emprenedors l’inici d’una determinada activitat, en especial les de caràcter comercial i algunes vinculades a la indústria artesanal tèxtil i del calçat. Aquestes s’afegiran a les mesures ja en marxa per tramitar permisos d’activitats, que es fan actualment en més d’un 90% a través de comunicacions, estalviant així tràmits i temps als interessats.

Totes aquestes mesures s’articularan adherint-se a les plataformes i programes que es desenvolupin des del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), la missió del qual és “col·laborar amb les administracions públiques catalanes en l’adopció i desenvolupament de polítiques per millorar els serveis públics”, un instrument al servei de les administracions catalanes per facilitar i fer més efectiva l’e-Administració.

Switch to mobile version