Autor Economia
26 Juny 2014 a 15:35

Es celebra El Cafè d’Aventura a Fira Sabadell

Hi han assistit més de 70 persones

Joan Carles Sánchez Cafè d'Aventura

Joan Carles Sánchez al Cafè d’Aventura // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

Avui s’ha celebrat a Fira Sabadell el Cafè d’Aventures: II Fòrum d’Emprenedoria a Sabadell, amb l’objectiu de connectar inversors amb persones emprenedores, posant la mirada en companyies a punt de néixer o amb menys de tres anys en funcionament. Més de 70 persones han assistit al recinte, entre ells una quinzena d’inversors. És un èxit de públic i l’organització ho valora positivament. Per això es preveu la celebració d’una tercera edició.

La trobada ha estat especialment plantejada per a start up (negocis amb cert valor tecnològic, menys de tres anys d’activitat, i que tenen grans possibilitats de creixement) i per spin off (empreses nascudes a partir d’altres o sorgides de l’àmbit universitari o centres tecnològics). El Cafè d’Aventura intenta fomentar nous projectes i relacions de cooperacions.

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha mostrat durant l’obertura “el compromís de l’administració local de donar suport a les persones emprenedores perquè aportin valor al teixit empresarial“. La trobada s’ha organitzat des de l’Ajuntament de Sabadell a través de Vapor Llonch i la col·laboració de Jove Cambra Internacional, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social, el Fons Social Europeu i la Diputació de Barcelona.

El jurat ha escollit 10 projectes empresarials d’entre 40 candidatures presentades. Les empreses han tingut l’oportunitat d’explicar els seus objectius i necessitats d’inversió a diversos agents que financen projectes d’aquest tipus. L’organització ha atorgat una distinció a l’empresa sabadellenca ARTINPOCKET. Es tracta d’un projecte consistent en la promoció i venda d’art combinant comunitats digitals, gamificació i comerç electrònic, juntament amb exposicions en línia per artistes i galeries. L’organització li ha atorgat un premi de 1.500 euros i 6 mesos d’estada en la modalitat de coworking al Centre de Promoció Empresarial amb una bonificació del 75%.

A més, per al conjunt dels 10 projectes finalistes l’organització ha ofert formació específica en comunicació prèvia a aquest fòrum i l’accés a un mentoratge amb professionals especialitzats en les diferents àrees de negoci i sectors dels projectes a fi d’impulsar el seu creixement amb més garanties.

A Fira Sabadell també hi ha hagut un espai de networking en el qual el públic assistent, inversors i emprenedors han pogut interactuar.

Switch to mobile version