Autor Política
19 Juny 2014 a 14:00

El jutge Santiago Vidal denuncia la involució democràtica

Acte organitzat per Entesa per Sabadell

Santiago Vidal

Santiago Vidal // Imatge cedida per Entesa per Sabadell

El jutge Santiago Vidal va participar dimarts a l’acte Què passa amb els nostres drets i llibertats democràtiques organitzat per Entesa per Sabadell al Casal Pere Quart.

Vidal va denunciar que la degradació de drets i la involució democràtica va venir a partir de l’assoliment de majories absolutes clares al parlament espanyol. Un dels exemples als quals va fer referència va ser la reforma laboral del Partit Popular que, segons va anunciar, pretén afeblir els drets laborals. També va fer referència a la reforma del Codi Penal, la qual va assenyalar que criminalitza moviments socials i protestes; la llei de seguretat ciutadana; la llei del poder judicial, que creu que vol allunyar la justícia de la ciutadania; la llei de l’avortament que significa un pas enrere en els drets de les dones; la llei de seguretat privada; i la LOMCE, que considera retalla drets a la comunitat educativa i imposa dogmes allunyat de la pedagogia.

El jutge va afirmar que la responsabilitat de la involució democràtica és de l’oligarquia financera per defensar els seus privilegis, les elits funcionarials de Madrid i part de la classe política que ha contribuït a la corrupció, segons va explicar.

Davant d’aquesta situació va defensar les eines pacífiques de la ciutadania organitzada col·lectivament, com ara la desobediència civil, i va reclamar als jutges que plantegin qüestions d’inconstitucionalitat davant lleis injustes.

Switch to mobile version