Autor Societat
26 Juny 2014 a 16:00

Comencen els dispositius de vigilància per la prevenció d’incendis forestals a Castellar

Participa l’Ajuntament i la Generalitat

Imatge del web de la Diputació de Barcelona

Imatge del web de la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Castellar, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya posen en funcionament els dispositius de vigilància per a la prevenció i l’actuació per incendis forestals.

De fet, des de Setmana Santa i fins a finals de setembre, el consistori té contractat un vigilant per a Castellar Vell, que se’n carrega de les àrees d’esbarjo, en període d’alt risc d’incendi. A més, la visibilitat d’aquest punt fa que s’integri en la xarxa de vigilància de cara a alertar de possibles incendis. Per la seva part, coincidint amb el període de màxim risc d’incendi i menor afluència d’usuaris, l’àrea d’esbarjo de Castellar Vell estarà tancada el mes d’agost.

A més, l’Ajuntament també col·labora amb el Pla d’Informació i vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona, a través d’un conveni signat entre les dues administracions i l’Agrupació de Defensa Forestal. El conveni estableix la contractació de dos informadors que fan la ruta amb un tot terreny fora de l’àmbit del Parc Natural. Les tasques principals d’aquests informadors són vetllar qualsevol indici de foc i informar la població del perill d’incendi i de la prohibició de fer foc a menys de 500 metres del bosc.

La vigilància en l’àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac s’ha inclòs des del 2011 en el mateix programa a través de la ruta del PVI que es fa des del municipi de Sant Llorenç Savall. A més, el Pla d’actuacions especials de la Diputació de Barcelona possibilita l’activació de personal de reforç voluntari dins els espais naturals protegits entre el 2 de juny i el 12 de setembre.

Switch to mobile version