Autor Entitats
30 Juny 2014 a 10:30

52è Aplec de Sabadell

Al Pavelló de l’OAR Gràcia organitzat per Sabadell Sardanista

[wzslider info=”true”]

Quan es feia de día a Sabadell, el cel estava ennuvolat i queien gotes. Aleshores, l’organització va decidir canviar la Font de Can Rull pel pavelló gracienc per tal d’evitar-ne la suspensió si en un moment donat la pluja anava a més.

No obstant, durant  el matí, el núvols s’han anat trencant i ha anat sortint el sol. Aquest  canvi ha provocat que a les dues primeres hores de l’Aplec hi hagués poca gent al Pavelló però molta anava arribant i s’anava instal·lant.

Deu minuts després de les 11, La Principal del Llobregat  ha obert l’Aplec interpretant “Dubte” del mestre Manel Saderra, a continuació, la Jovenívola (que tocava a casa) ha interpretat Mont-olivet de Narcís Paulís. “Sentmenat Sardanista” del mestre  Conrad Saló ha estat la 2ª interpretació de La Principal del Llobregat abans que la Jovenívola ho fes  amb “Pedra Gentil” de Joan Lluís Moraleda. “A una noia maca” de Jordi Leon ha estat la següent  a interpretar per part de La Principal del Llobregat  i, a continuació la Jovenívola amb “Com si el cel hagués florit” de Marcel Artiaga ha tancat la 3era ronda. “Perpetuant amistats” del mestre Enric Ortí  i “Ivetineus” d’en Joan Lazaro han donat pas a la primera sardana conjunta de les dues cobles: “Salvador cansalader” de Carles Rovira i que ret homenatge  a un cansalader de Sabadell anomenat Salvador i que era present a l’Aplec. Abans d’anar a dinar, “Pensant en tú” de Josep Blanch i interpretada per La Principal del Llobregat i “Torroella, vila vella” de Vicenç Bou per part de la Jovenívola

A les dues, els assistents han sortit al pati del Pavelló per dur a terme el Dinar de Germanor i gaudir de l’arrossada popular que, la majoria dels assistents ja havien encarregat.

Poc després de quarts de cinc, ha començat la sessió de tarda amb “Lliris Blaus” de Fèlix Martínez i Comin interpretada per La Principal del Llobregat i “El Barri de Sant Ponç” d’Agustí Borgunyó per par de La Jovenívola. Aleshores, hi ha hagut un sentit homenatge cap a Lluís Subirana, finat recentment, interpretant la Cobla Mediterrània (que s’afegia a l’Aplec) “En recordança a l’amic” del mestre Josep Cassú i amb tres sardanes de lluïment interpretades per La Principal del Llobregat, Jovenívola de Sabadell i Mediterrània. Abans que la Jovenívola interpretés la sardana del concurs de colles “Blanca Espurna” del mestre Jordi Paulí,  La Principal del Llobregat ha interpretat “Calella, Ciutat Pubilla” de Jordi Molina. Un cop acabat el Concurs, la Mediterrània ha interpretat “Com la neu, blanca” de Josep Cassu .En la ronda següent, “L’Erik i l’Alba de Castellfollit”, “Somni de plaça” de Xavier Piñol i “Niu d’amor” de Ricard Viladesau, abans d’interpretar de forma conjunta”L’Aplec de Sabadell” de Josep Auferil abans que, en última ronda, “A Garcia, 10 i més” de Carlos Santiago, “Destapem els 60” de Joan Jordi Beumala i “La sardana de la sardina” tanquessin l’Aplec.

Switch to mobile version