Autor Economia
28 Maig 2014 a 18:00

Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola presenten una proposta territorial per entrar al fons RIS3Cat

Reunió amb Felip Puig

Carme Garcia, Carme Carmona, Mercè Conesa i Felip Puig

Carme Garcia, Carme Carmona, Mercè Conesa i Felip Puig // Foto. Joan Murcia

Aquest migdia les alcaldesses de Rubí, Carme Garcia, Sant Cugat, Mercè Conesa, i Cerdanyola, Carme Carmona,  han presentat a la Generalitat de Catalunya una proposta de millora del territori a diferents nivells per tal d’entrar dins el programa RIS3Cat. A l’acte hi ha participat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i Joan Martí, secretari de la conselleria.

El programa RIS3Cat pretén englobar aquelles propostes territorials basades en la innovació econòmica i tecnològica per tal de fer dels territoris zones intel·ligents basant-se en la recerca i la innovació. Aquestes estratègies opten a entrar al programa de finançament europeu RIS3, que substitueix l’anterior Feder. Els tres municipis han presentat una proposta conjunta com a integradors del CiT.

Carme Garcia, Carme Carmona, Mercè Conesa i Felip Puig

Carme Garcia, Carme Carmona, Mercè Conesa i Felip Puig // Foto: Joan Murcia

L’alcaldessa de Rubí i presidenta del CIT, Carme Garcia, ha descrit els eixos bàsics entorn els quals gira el treball presentat pels tres municipis: “el que volem és més activitat econòmica, generar més ocupació, ja que és molt important que la gent tingui feina, i treballar pel medi ambient, perquè és una de les coses que també ens preocupa. Ciutats econòmicament solvents però sostenibles”.

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha comentat que “l’objectiu de la reunió d’avui és presentar una primera proposta al govern de la Generalitat per assegurar que la iniciativa que farem davant aquest fons Feder és una proposta que s’encaixa en les línies estratègiques que ha marcat la Generalitat. Per tant, assegurar que el nostre territori podrà rebre fons per fer l’economia més dinàmica, més innovadora, més competitiva i acabar generant llocs de treball, coneixement i riquesa per tota la població”.

Ha afegit que es vol aconseguir “que el nostre territori guanyi en competitivitat. Sabem que tenim els elements de base per fer-ho, però evidentment hem de fer que les propostes encaixin en els sectors prioritaris que ha marcat la Generalitat de Catalunya pel territori català. Així doncs, no només encaixarem els diferents projectes en els sectors líders, sinó que també ho farem a través d’aquelles tecnologies o sistemes que creiem que són més sòlids en el nostre territori com és la manufactura avançada”.

Carme Carmona, alcaldessa de Cerdanyola, ha comentat la importància de sumar esforços els tres municipis: “hem fet una aposta més territorial amb la zona CiT, que diem que és una zona privilegiada; Cerdanyola té molt potencial que cal sumar-lo al potencial que té Sant Cugat i al potencial que té Rubí. Els tres municipis intentem oblidar el terme de municipi estrictament i parlem de territori amb un zoom molt més ampli”.

 Mercè Conesa, Carme Garcia i Carme Carmona

Mercè Conesa, Carme Garcia i Carme Carmona // Foto: Joan Murcia

També ha fet referència a l’emplaçament de la zona afirmant que “té una gran potencialitat al costat de la B-30, amb una facilitat de comunicacions important. El que cal és aprofitar aquesta possibilitat dels recursos que venen d’Europa per transformar econòmicament el nostre territori”.

Pel que fa a la valoració feta des de la Generalitat, Joan Martí ha explicat la seva satisfacció pel fet que els tres municipis hagin presentat aquesta iniciativa i també ha fet referència als canvis que s’hauran de fer a causa pel nou fons RIS3: “la manera amb què s’ha de treballar a partir d’aquest nou període 2014-2020 difereix profundament respecte de l’anterior”.

Ha assenyalat que des del govern català es comparteixen els objectius marcats per la Comissió Europea que són fer “una economia intel·ligent en la mesura que és capaç d’utilitzar millor el coneixement; una economia que sigui sostenible perquè és capaç d’integrar-se perfectament en l’entorn en el qual opera; i una economia que sigui inclusiva en el sentit que no només pensa en els dividends que poden obtenir les empreses, sinó que també pensa en la qualitat del treball i en la satisfacció dels clients”.

Switch to mobile version